Saturday, April 28, 2018

ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ


ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Μας βάρεσε ο πολιτισμός κατακέφαλα! Ομάδα αμερικανών μουσικών περιόδευσε στην μητρόπολη Δημητριάδος και η τοπική Εκκλησία τους παραχώρησε γην και ύδωρ και το εσωτερικό των ναών ως ντεκόρ για τις συναυλίες τους. 

Πραγματοποιήθηκαν συναυλίες, όχι μόνο στον ναό του Αγίου Ταξιάρχη στις Μηλιές, αλλά και στον Άγιο Κωνσταντίνο στο Βόλο, ίσως και αλλού, που δεν γνωρίζουμε. 

Με τέτοιες εκκεντρικότητες ο Σεβασμιώτατος πιστεύει ότι υπηρετεί την τέχνη. Αγνοεί ότι οι πραγματικοί καλλιτέχνες έχουν την αρετή της σεμνότητας. Οι ξιππασμένοι και οι καβαλλημένοι ονομάζονται ψώνια. Αλγεινή εντύπωση, επίσης, μας προκαλεί η διοργάνωση μουσικών εβδομάδων, στην παραλία του Βόλου, από τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο, και η παρουσία του ιδίου, πλήθους κληρικών και του θεουσάτου μπροστά σε αυτές τις ρεμπέτικες σκηνές. Γεμίζει η παραλία ράσο και θεουσάτο από και προς την σκηνή της συναυλίας με ρεμπέτικα και κάθε άλλο είδος μουσικής. Τι κρίμα για τον πολιτισμό να έχει τόσο φτηνούς υπηρέτες που δεν σέβονται τον εαυτόν τους! 

Τό μοναστήρι της Πάου Αργαλαστής διαθέτει φύλακα υπάλληλο του πανεπιστημίου. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ποιός μπορεί να φυλάξει το μοναστήρι από τον φύλακα! Είναι πολύ λυπηρό να βεβηλώνονται οι ιεροί και καθαγιασμένοι χώροι και να αλλάζουν χρήση, να περιέρχονται σε μία χρήση άσχετη από αυτήν που είναι ο προορισμός τους! Από μέρους της τοπικής Εκκλησίας μούγγα!

No comments:

Post a Comment