Saturday, November 19, 2011

Ο ΑΡΧΙΜ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΥΚΚΩΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ



Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΥΚΚΩΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας έχει ήδη ανακοινωθεί.


Παρατηρούμε ότι ουδείς των υποψηφίων συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, το ποσοστό των ψηφισάντων ήταν πολύ χαμηλό - όπως συμβαίνει συνήθως σε επισκοπικές εκλογές - και ότι - όπως είχαμε ακριβώς προβλέψει - τα κόμματα δεν έμειναν αμέτοχα στις επισκοπικές εκλογές παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις.


Αγνοώ εντελώς τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κυκκώτη, που συγκέντρωσε το 43% των ψήφων και γι’ αυτό δεν είμαι σε θέση να δώσω περισσότερα στοιχεία στους καλούς αναγνώστες.


Εύχομαι όμως, με όλη μου την καρδιά, αν ο Πανοσιολογιότατος κ. Χρυσόστομος χειροτονηθεί τελικά νέος Μητροπολίτης Κερύνειας, να στηρίξει τον προσφυγικό κόσμο της Μητροπόλεως Κυρηνείας, να καλλιεργήσει τον πόθο της επιστροφής, να μη δεχθεί νόθες λύσεις και να σταθεί άγρυπνος φρουρός για να υπερασπιστεί την Εκκλησία της Κύπρου από τον Οικουμενισμό και τους κάθε λογής νεωτερισμούς.


Οπως όμως αναφέραμε - στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση - τον τελικό λόγο για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας έχει η Ιερά Σύνοδος.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολιου.


*****


Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης νικητής της κάλπης


Επιμέλεια: Μαρία Στυλιανού

==============


Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης έχει τελικά την προτίμηση των Κερυνειωτών. Συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων, κατά τη σημερινή πρώτη φάση της διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη στο χηρεύοντα θρόνο μετά τον πρόσφατο θάνατο του τέως Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλου.


Στις κάλπες έσπευσαν σήμερα να ψηφίσουν 7.318 Κερυνειώτες, ποσοστό 27,92% από το σύνολο των 26. 213 εγγεγραμμένων εκλογέων (7.227 έγκυρα ψηφοδέλτια).


Η καταμέτρηση των ψήφων ανέδειξε ως νικητή της κάλπης τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομος Κυκκώτη, ο οποίος συγκέντρωσε 3145 ψήφους, ποσοστό 43,52%.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος έλαβε 1188 ψήφος, αριθμός που αναλογεί σε 16,44%, ενώ ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ιωάννου συγκέντρωσε 2.389 σταυρούς, ποσοστό 33,06%


Διάφορα άλλα ονόματα έλαβαν 446 ψήφους ή ποσοστό 6,98%.


Οι εκλογές για τον καταρτισμό του τριπροσώπου, μέχρι την ανάδειξη του νέου μητροπολίτη Κερύνειας διεξήχθησαν ομαλά και με πλήρη μυστικότητα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και η εκλογική διαδικασία διήρκεσε μέχρι τις 4 το απόγευμα, σε 43 εκλογικά κέντρα.


Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα αποσταλούν στον Τοποτηρητή του Θρόνου, κι αν δεν υποβληθεί οποιαδήποτε ένσταση εντός των επομένων τριών ημερών στην Ιερά Σύνοδο για την εκλογική διαδικασία, θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος και θα αποφανθεί για το νέο Μητροπολίτη.



ΠΗΓΗ:


Σίγμα


No comments:

Post a Comment