Monday, November 21, 2011

ΜΠΑΡΑΖ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ




ΜΠΑΡΑΖ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Ο όρος-λογοπαίγνιο του κ. Λιβανού ότι οι Οικουμενιστές αντικατέστησαν το “αδιαλείπτως προσεύχεσθε” του Αποστόλου Παύλου με το “αδιαλείπτως συμπροσεύχεσθε” είναι κατεξοχήν επίκαιρος.


Είναι απίστευτο ποιους λόγους βρίσκουν οι Οικουμενιστές για να το ρίξουν στην συμπροσευχή. Εθνικές επετείους, Διαχριστιανικούς και Διαθρησκειακούς διαλόγους, συνέδρια για την ειρήνη, συνέδρια οικολογικά, εβδομάδες αλληλοκατανόησης των θρησκειών και δεν συμμαζευόμαστε.


Ορισμένες φορές νομίζω ότι κάποιοι πάτερες και αδελφοί μας δεν τον έχουν οι ευλογημένοι για καλό να κοιμηθούν αν δεν πάνε να συμπροσευχηθούν με αιρετικούς και αλλόθρησκους και αν δεν κατασκανδαλίσουν τους πιστούς.


Πέραν της κατάφωρης παραβιάσης των Ιερών Κανόνων, οι οποίοι αυστηρά - και επί ποινή καθαιρέσεως για τους κληρικούς και αφορισμού για τους λαικούς -, απαγορεύουν τη συμπροσευχή με αιρετικούς και αλλόθρησκους, οι συμπροσευχές μας προβληματίζουν ως εργαλείο εμπέδωσης του λεγόμενου “ λαικού Οικουμενισμού”.


Γι’ αυτό εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη επειδή συνεχώς παρατηρούνται αυτά τα αντικανονικά και άκρως σκανδαλιστικά για τους πιστούς φαινόμενα.


Παρατίθενται στη συνέχεια ειδήσεις που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 93 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

==========


18 Νοεμβρίου 2011. Η Δημοκρατία της Λετονίας γιόρτασε την 93η επέτειο από την ανεξαρτησία της με συμπροσευχές. Η 18η Νοεμβρίου, είναι ημέρα Εθνικής επετείου για την ανακήρυξη της Λετονίας ως ανεξάρτητου κράτους (18.11.1918). Στον Λουθηρανικό καθεδρικό ναό πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική συμπροσευχή όλων των εκπροσώπων των παραδοσιακών χριστιανικών δογμάτων της Λετονίας.


Η συμπροσευχή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Λετονίας, Adris Berzins και του ο πρωθυπουργού Valdis Dombrovskis. Πήραν μέρος ο επικεφαλής των Λουθηρανών της Λετονίας Janis Vanags, ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Ρίγας και πάσης Λετονίας Αλέξανδρος, ο επικεφαλής των Ρωμαιοκαθολικών της Λετονίας, Αρχιεπίσκοπος-Μητροπολίτης Zbigniew Stankiewicz, ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των άλλων χριστιανικών κοινοτήτων.



ΠΗΓΗ:


Ακτίνες


*****


ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ (20-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

==================


Τα τελευταία τρία χρόνια έχει καθιερωθεί μια «εβδομάδα θρησκειών». Αυτή η εβδομάδα για φέτος αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο, με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ιδιαίτερα όμως εκεί όπου η παρουσία διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων είναι φανερή και διακριτή.


Οι οργανωτές των εκδηλώσεων αυτών έχουν θέσει τους εξής στόχους:

- Να ενισχυθούν και να δυναμωθούν οι καλές διαθρησκειακές σχέσεις, σε όλα τα επίπεδα.

- Να αυξηθεί η συνειδητή γνωριμία μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων στη Βρετανία, εξυμνώντας την διαφορετικότητα και βασίζοντας τη νέα επικοινωνία πάνω στην προσφορά που τα μέλη των διαφόρων θρησκειών κάνουν στις γειτονιές τους και στην ευρύτερη κοινωνία.

- Να αυξηθεί η κατανόηση και η συνεννόηση μεταξύ θρησκευόμενων και μη θρησκευόμενων ατόμων.



ΠΗΓΗ:


«Ημερολόγιο Αποδημίας»


*****


ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ “ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ”

=============


Στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και του Αγίου Gudule με την ευκαιρία της «Ημέρας του βασιλιά" πραγματοποιήθηκε διαθρησκειακή συμπροσευχή. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Αρχιεπίσκοπος Σίμων (Πατριαρχείο Μόσχας) καθώς και εκπροσώποι των άλλων χριστιανικών δογμάτων και - για πρώτη φορά – εκπρόσωποι του Ιουδαϊσμού και του Μωαμεθανισμού.

στις 8:05 μ.μ.



ΠΗΓΗ:


Ακτίνες


No comments:

Post a Comment