Wednesday, November 30, 2011

ΟΡΘΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ


ΟΡΘΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Πολύ ορθές οι επισημάνσεις του Σεβασμιότατου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού αναφορικά με τα αίτια της Κρίσεως.


«Δυστυχώς πολλές είναι οι αιτίες που μπορούμε να πούμε, αλλά αυτός που φταίει δεν είναι άλλος παρά ο εαυτός μας. Εμείς είμαστε οι αίτιοι αυτής της καταπτώσεως, αυτού του δραματικού και ολισθηρού δρόμου που πήραμε. Και όλα αυτά γιατί δεν έχουμε πυξίδα, δεν έχουμε κανόνα στην ζωή μας» (Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”).


Ποιος λογικος άνθρωπος που αγαπά το Χριστό και διαβάζει το Ευαγγέλιο φρονεί διαφορετικά;


ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

__________


Να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιότατο Διδυμοτείχου για τις καίριες επισημάνσεις του και να τον παρακαλέσουμε οι άγιοι αρχιερείς να δίνουν το παράδειγμα αυτού του μέτρου, επειδή όταν οι φρουροί της πίστεως το υπερβαίνουν, δεν βοηθούν ούτε τους πιστούς να πολιτεύονται με μέτρο.


ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΣΠΟΥΔΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ;

__________


Ο Σεβασμιότατος κ. Δαμασκηνός λ.χ. έκανε αυτές τις ορθές επισημάνσεις στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα. Γιατί δεν έμεινε να λειτουργήσει στην επαρχία του και να κατηχήσει το ποίμνιο που του ανέθεσε ο Θεός στην ακριτική και πολύπαθη Θράκη, που μόνον ένα θαύμα θα τη γλυτώσει από την "Κοσσοβοποίηση", και τρέχει στο άλλο άκρο της Ελλάδας για να λειτουργήσει;


ΤΑ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

__________


Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν ορισμένοι αρχιερείς μας ότι δεν είναι σωστό να περιάγουν την γη και την θάλασσα όλην για να κάνουν συλλείτουργα την ώρα που το ποίμνιό τους είναι αποίμαντο και την ώρα που παιδάκια λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα;


Ενώ η Εκκλησία έχει να επιδείξει ένα τόσο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο ορισμένοι αρχιερείς χαλούν αυτή την εικόνα, επειδή αναλαμβάνουν πολυδάπανα ταξίδια - ανά την Ελληνική επικράτεια και επέκεινα - για να παραστούν σε εορτές και πανηγύρια, αντί να δίνουν αυτά τα χρήματα στον πενόμενο λαό! Δεν είναι κρίμα;


Παρακαλούμε θερμά και τον Σεβασμιότατο Διδυμοτείχου και ορισμένους άλλους - ελάχιστους ευτυχώς - “πανηγυρτζίδες” αρχιερείς, να σταματήσουν να κατασκανδαλίζουν τον κόσμο με αυτά τα δαπανηρά και προκλητικά πολυαρχιερατικά συλλείτουργα.


ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΣΕΒ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ;

__________


Αλλά να πούμε και κάτι άλλο ακόμη πιο σημαντικό. Ο Σεβασμιότατος Ορεστιάδος εκτός από “πανηγυρτζής” και “δημοσιοσχεσίτης” έχει καταγγελθεί - ανωνύμως - ως ιεράρχης που επιδιώκει να μετατεθεί από τη Μητρόπολή του για να πάει σε άλλο αστικό κέντρο.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες δεν είναι ακριβείς. Δεν είναι δυνατόν ο Σεβασμιότατος να επιδιώκει να κάνει “πνευματική μοιχεία” με άλλη πολύφερνη “νύμφη” από αυτήν που του εκλήρωσε - κατά παραχώρηση ασφαλώς - ο Κύριος.


Ως θεολόγος - ιεράρχης γνωρίζει ασφαλώς ο Σεβασμιότατος Διδυμοτείχου τι ακριβώς οι Ιεροί Κανόνες διακελεύουν για όσους αρχιερείς μετατίθενται από τη Μητρόπολή τους σε άλλη επαρχία.


No comments:

Post a Comment