Monday, November 14, 2011

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ


ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έγινε προσπάθεια διάρρηξης στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η οποία μάλιστα στόχευε το παλλάδιο της Μονής, την εικόνα της Οσίας, η οποία είναι κατάφορτη με αναθήματα των πιστών.

Είναι πραγματικά κρίμα ενώ γίνεται τόσο ωραία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πνευματικό κλίμα και να στεριώσει ένας πνευματικός φάρος στην καρδιά της ομογένειας -στην Αστόρια- να παρατηρούνται αυτά τα θλιβερά φαινόμενα.

Προσευχόμαστε οι δράστες να εντοπιστούν σύντομα και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Θα πικραθούμε αφάνταστα αν μάθουμε ότι τελικά οι δράστες είναι Ελληνες χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ας ελπίσουμε ότι όσοι τόλμησαν την ασέβεια θα αποκαλυφθεί τελικά ότι είναι ξένοι προς την πίστη μας που δεν έχουν σεβασμό προς το Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους.

Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας προς τον Θεοφιλέστατο Φιλομηλίου κ Ηλία και τους πατέρες της Μονής και προσευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία δοκιμασία που περνά η πολύπαθη Μονή της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Του κ. Θεόδωρου Καλμούκου
=========
Άγνωστος ή άγνωστοι επιχείρησαν να διαρρήξουν το βράδυ της Κυριακής, τον ναό της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, μπαίνοντας από πόρτα του υπογείου, αλλά έφυγαν άπρακτοι διότι άρχισε ο συναγερμός.
Όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα πράγματα κινήθηκαν κατ’ ευθείαν προς την εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η οποία είναι καταστόλιστη με τιμαλφή και χρυσαφικά τάματα, πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν να σπάσουν το τζάμι διότι είναι αλεξίσφαιρο, γι’ αυτό επιχείρησαν να σπάσουν την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται πάνω στο εικονοστάσι.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ηγουμενεύοντα της Μονής Επίσκοπο Φιλομηλίου Ηλία, επιβεβαίωσε την πληροφορία του “Ε.Κ.” και είπε πως “φαίνεται ότι μπήκαν από το όπισθεν μέρος του ναού από την κουζίνα κάτω και κατόπιν ανέβηκαν πάνω στον ναό όπου έκαναν προσπάθεια να σπάσουν το τζάμι της εικόνας της Αγίας Ειρήνης διότι έχει κάποιο σημάδι, αλλά το τζάμι είναι πολύ δυνατό, αλεξίσφαιρο κι έτσι δεν τα κατάφεραν, οπότε πήγαν στην εικόνα της Παναγίας δεξιά και έσπασαν το τζάμι αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν τίποτε.”
Είπε ακόμα πως “χτύπησε ο συναγερμός, ήλθαν οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα και διεξάγεται έρευνα.”
Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν ήταν ένας η περισσότεροι οι φιλόδοξοι διαρρήκτες. Ο Επίσκοπος Ηλίας είπε ακόμα πως “εκείνη την ώρα ήμουν απέναντι στο γραφείο, έτρεξα αμέσως στο ναό, κατεβήκαμε στο υπόγειο, ήλθε η αστυνομία, βοηθήσαμε δίνοντας πληροφορίες.”
Στην ερώτηση έχετε κάποια ιδέα ποιος ή ποιοι μπορεί να είναι οι διαρρήκτες, είπε, “όχι δεν έχομε κάποια ιδέα”, ενώ πρόσθεσε πως “η εκκλησία είναι ανοικτή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και ασφαλώς μπαίνουν άνθρωποι μέσα και ξέρετε μπορεί να παρουσιαστεί κάποιος καλοντυμένος να πλησιάσει την εικόνα και να κάνει ότι προσεύχεται, πού να ξέρει κανείς ποιος μπορεί να είναι και τι να σκέπτεται”.
Ο Επίσκοπος Ηλίας είπε ακόμα πως “στον δίσκο εκεί που είναι τα κεριά υπήρχαν δύο ή τρία δολάρια τα οποία δεν τα πήραν, φαίνεται ότι πήγαν αμέσως στην εικόνα.”

ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”
Εθνικός Κήρυξ

No comments:

Post a Comment