Monday, November 21, 2011

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΣΣΑΜΟΥ κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ


ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Ευτυχώς πληθαίνουν οι αρχιερείς μας, οι οποίοι έχουν την πατρική ευαισθησία να μην προβαίνουν σε πανηγύρια την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής.


Είναι λίαν αξιέπαινοι όσοι αρχιερείς κινούνται μέσα σε αυτό το πνεύμα, ενώ οι ελάχιστοι που επιμένουν να έχουν έτοιμες τις αποσκευές τους και να τρέχουν από πανήγυρι σε πανήγυρι γίνονται - και δικαίως - αφορμή μεγάλου σκανδαλισμού του δοκιμαζόμενου σοβαρά από την οικονομική δυσπραγία λαού μας.


Αλίμονον αν οι πνευματικοί μας πατέρες παραμείνουν αναίσθητοι πνευματικά στα πάθη του ποιμνίου τους.


Γι’ αυτό θερμές είναι οι ευχαριστίες μας προς όλους τους αρχιερείς μας που εκδηλώνουν έμπρακτα την ποιμαντική τους φροντίδα. όπως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος απέχει από αυτές τις εκδηλώσεις που θλίβουν τους πιστούς και πληγώνουν την εικόνα της πατρικής αγάπης των ποιμένων προς τα παιδιά τους.


Αντί επίσημης εόρτιας τράπεζας ο Σεβασμιότατος θα παραθέσει γεύμα σε φιλανθρωπικό Ιδρυμα. Προτείνει μάλιστα σε όσους προτίθενται να του προσφέρουν δώρο για την ονομαστική του γιορτή, αντί δώρου να ενισχύσουν το ταμείο Φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Μητροπόλεως Κισσάμου που προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 72,000 μερίδες φαγητού ετησίως σε χιλιάδες άπορους συνανθρώπους μας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

============


Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου, άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.


Ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον Εσπερινό της ημέρας, Τρίτη 22 Νοε. και ώρα 6.00μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, την δε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης.


Συμμεριζόμενος τις δοκιμασίες και δυσκολίες των καιρών μας και συμπάσχοντας με τους ανθρώπους του τόπου μας δεν θα δεχθεί επισκέψεις στο Επισκοπείο, ούτε και θα παραθέσει την ειθισμένη εόρτια τράπεζα.


Το μεσημέρι της εορτής θα παραθέσει γεύμα αγάπης στους Τροφίμους του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως.


Εάν κάποιοι επιθυμούν την προσφορά δώρων παρακαλούνται, αντί αυτών, όπως προσφέρουν την αγάπη τους στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του Αννουσάκειου Ιδρύματος, το οποίο τον καιρό αυτό προσφέρει στα συσσίτια του (απόρους, νεόπτωχους, μετανάστες, τροφίμους, κ.α.) χίλιες πεντακόσιες μερίδες φαγητού (1.500) σε εβδομαδιαία βάση, που σημαίνει: 6.000 μηνιαίως και 72.000 (εβδομήντα δύο χιλιάδες) μερίδες φαγητού ετησίως.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”




No comments:

Post a Comment