Tuesday, November 22, 2011

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ;



ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ελπίζω να συμφωνούμε ΟΛΟΙ ότι η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας πρέπει να γίνει με ένα και μόνον κριτήριο. Την αγάπη του προς τον Χριστό και την Εκκλησία.

Ποιος λοιπόν από τους τρεις υποψηφίους για το Μητροπολιτικό Θρόνο Κυρηνείας - που προέκρινε για το τριπρόσωπο η λαική ψήφος - συγκεντρώνει τα απαραίτητα προσόντα για να εκλεγεί;

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
_________

Ας αρχίσουμε από τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Ιωάννου, εκλεκτό του Μητροπολίτη Λεμεσού. Ερώτηση: Εχει τα απαραίτητα προσόντα να εκλεγεί επίσκοπος;

Απάντηση: Κάθε άλλο.! Καμαρώνει επειδή υπήρξε για δεκαετία ολόκληρη αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ΠΣΕ (Παγκόσμιο Συμβούλιο “Εκκλησιών” γράφε αιρέσεων). Σαμπεζίτης με τα όλα του δηλαδή!!!

Αν δεν ήταν της απόλυτης εμπιστοσύνης των Οικουμενιστών θα διατηρούσε για δεκαετία ολόκληρη αυτή τη θέση; Μόνον ένας παράφρων θα μπορούσε να δεχθεί αυτή την εκδοχή.

Επομένως; Πάν άλλο ή κατάλληλος είναι για να εκλεγεί επίσκοπος είτε Κυρηνείας είτε προπαντός χωρεπίσκοπος υπεύθυνος του Γραφείου για τις Διορθόδοξες και Διαχριστιανικές σχέσεις. Αυτό δα έλειπε! Να θεωρούμε ορκισμένους Οικουμενιστές του ΠΣΕ ως κατάληλλους για να εκλεγούν επίσκοποι.!!!

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
__________

Ο Θεοφιλέστατος Μεσαορίας τώρα. Εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Είναι για τέσσερα χρόνια υπεύθυνος του Γραφείου Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών σχέσεων της Εκκλησίας της Κύπρου. Αγνοώ ποια στάση τήρησε αυτή την περίοδο.

Ερωτώ όμως: Αυτή την περίοδο αντιπροσώπευσε την Εκκλησία της Κύπρου στους διαλόγους με ορθόδοξο φρόνημα; Συμμετείχε καθόλου σε συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους; Ειλικρινά αγνοώ, όπως θα αγνοούσα τα “κατορθώματα” του π. Βενέδικτου Ιωάννου, αν δεν είχε την ακρισία, αλλά και την ιταμότητα να τα δημοσιεύει λες και είναι μεγάλο κατόρθωμα.!!!

Ας διερευνηθεί, λοιπόν, με προσοχή η οικουμενιστική πολιτεία του Θεοφιλέστατου Μεσαορίας. Αν πιστοποιηθεί ότι επέδειξε ορθόδοξο φρόνημα έχει καλώς. Αν όμως έχει βεβαρυμένο μητρώο σε θέματα Οικουμενισμού και νεωτερισμών ασφαλώς δεν είναι κατάλληλο πρόσωπο να εκλεγεί Μητροπολίτης Κυρηνείας, ούτε και πρέπει να συνεχίσει να είναι υπεύθυνος του Γραφείου Διορθοδόξων και Διεκκλησιαστικών Σχέσεων.

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΥΚΚΩΤΗΣ
_________

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης τώρα. Εκλεκτός του Σεβ. Κύκκου κ. Νικηφόρου. Τι φρονεί περί Οικουμενισμού και νεωτερισμών; Αυτό μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε! Είναι παραδοσιακός κληρικός ή μήπως έχει βεβαρυμένο οικουμενιστικό μητρώο; Είμαι στο σκοτάδι. Δεν γνωρίζω καθόλου τι πρεσβεύει.

ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
__________

Και για τους τρεις υποψήφιους λαμβάνω ως δεδομένο ότι είναι ηθικά και αδιάβλητα πρόσωπα και ότι είναι αφιλοχρήματοι κληρικοί!

Αλλιώς γιατί να τους προωθούν για επισκοποίηση ο Μακαριότατος, ο Αγιος Λεμεσού και ο Αγιος Κύκκου;

Σωστά;

Για θέματα Οικουμενισμού και νεωτερισμών όμως;

Πλην του Αρχιμανδρίτη Βενέδικτου Ιωάννου, που καμαρώνει για τα οικουμενιστικά του κατορθώματα, τι γνωρίζουμε για τους άλλους δύο υποψηφίους που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε;

Αν υπάρχει κάποιος υποψήφιος με παραδοσιακό φρόνημα και ορθόδοξη ομολογία αυτός πρέπει να εκλεγεί.

Αν παρ’ ελπίδα δεν υπάρχει τότε η Σύνοδος να εκλέξει άλλο κληρικό ως νέο Μητροπολίτη Κυρηνείας, χωρίς να λάβει υπόψη της ούτε τη λαική ψήφο, ούτε το Καταστατικό, αλλά μόνον το Ευαγγέλιο.

Να είναι κληρικοί με παραδοσιακό φρόνημα και φόβο Θεού όσοι θα χειροτονηθούν!

Αυτό και μόνον μετρά και τίποτε άλλο.!

No comments:

Post a Comment