Monday, November 21, 2011

Η ΚΡΑΙΠΑΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η ΚΡΑΙΠΑΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====================


Είναι εκπληκτικός ο ρυθμός των οικουμενιστικών ασχημιών που πραγματοποιούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου.


Διάλογοι Διαχριστιανικοί και Διαθρησκειακοί, κοινές ποιμαντικές επισκέψεις, κοινά ποιμαντικά προγράμματα και συνέδρια με αιρετικούς και αλλόθρησκους και συμπροσευχές κάθε είδους.


Αυτή τη φορά τα κακά νέα μας έρχονται από τη Λευκορωσία όπου έγινε συνέδριο με θέμα τις κοινές χριστιανικές ηθικές αξίες ως συμβολή στην κοινωνική ζωή της Ευρώπης, στο οποίο πάρεστησαν όχι μόνον ο Μητροπολίτης Μινσκ Φιλάρετος του Πατριαρχείου της Ρωσίας, αλλά και ο επικεφαλής του Ποντιφικού Συμβουλίου Καρδινάλιος Kurt Koch και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών.


Είναι απίστευτο το ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι επενδύουν σε αυτού του είδους τις ενέργειες ως παραγωγικές. Τι είδους πρακτικό αποτέλεσμα μπορούν να έχουν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις; Κανένα απολύτως.


Το μόνον που μένει από αυτές τις οικουμενιστικές ασχημίες είναι ο σκανδαλισμός του κόσμου από την καταπάτηση των Ιερών Κανόνων και η προαγωγή του “λαικού Οικουμενισμού”.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ

=========


Μίνσκ - Λευκορωσία 13 - 15 Νοεμβρίου 2011. Το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Johannes Rau φιλοξενεί ένα διεθνές συνέδριο με θέμα "Ορθόδοξοι - Ρωμαιοκαθολικοί - διάλογος: “Χριστιανικές και ηθικές αξίες, ως συμβολή στην κοινωνική ζωή της Ευρώπης”


Η Διάσκεψη είναι το Ζ' Οικουμενικό φόρουμ, που συνδιοργανώνουν στο Μινσκ το Ινστιτούτο θρησκευτικού διαλόγου και διαθρησκειακής επικοινωνίας, η Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας και το διεθνές «Χριστιανικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Κύριλλος και Μεθόδιος".


Μάλιστα φέτος, στους συνδιοργανωτές περιλαμβάνονται το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας και το οικουμενιστικό Ίδρυμα Pro Oriente (Αυστρίας).


Στο φόρουμ συμμετέχουν: Ο Μητροπολίτης Μινσκ Φιλάρετος, ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, Καρδινάλιος Kurt Koch, ο Παπικός Νούντσιος Claudio Gugerotti, η επικεφαλής της ΕΕ, Μάιρα Mora, ο ραβίνος της εβραϊκής θρησκευτικής κοινότητας Αβραάμ Μπένενσον κ.α.


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες

No comments:

Post a Comment