Wednesday, November 30, 2011

Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!!



Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Στο ιστολόγιο “Ακτίνες” διαβάζω: “Πάνε να βγάλουν παρανοικό τον δολοφόνο της Νορβηγίας”.


Και λοιπόν; Εκπλήττεται κανείς επειδή η ομάδα των ψυχιάτρων που εξέτασε τον μακελλάρη του Οσλο απεφάνθη ότι είναι ένα απολύτως παρανοικό άτομο; Δηλαδή πρίν την δημοσιοποίηση της διάγνωσης των ψυχιάτρων δεν πήραν μυρωδιά ότι ο άνθρωπος αυτός είναι άξιος εγκλεισμού σε ψυχιατρείο με αυστηρά μέτρα ασφαλείας;


Μου είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ για ποιο λόγο ορισμένοι δεν κατανοούν ότι όπως το συκώτι ή η καρδιά ή οι νεφροί μπορεί να αρρωστήσουν το ίδιο κάλλιστα μπορεί να συμβεί και με τον εγκέφαλο.


Οσο για το σχόλιο που συνοδεύει την αναδημοσίευση που επιγράφεται: “Παράφρων ναι! Κλινικά ηλίθιος όχι” απορώ και εξίσταμαι και τον νουν καταπλήττομαι.


Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θεωρούν ένα “κλινικά μη ηλίθιο” λιγότερο επικίνδυνο από ένα “κλινικά ηλίθιο;”!!!


“Αλλ’ ω αγαθοί”! Αυτοί ακριβώς είναι οι πιο επικίνδυνοι παράφρονες. Αυτοί οι οποίοι, όχι μόνον δεν είναι “κλινικά ηλίθιοι”, αλλά μερικές φορές είναι και υψηλού δείκτη νοημοσύνης, οπότε εκδηλώνουν την παράνοιά τους με ένα ιδιαζόντως σατανικό και πλείστες όσες φορές με φονικό τρόπο.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

========


Aπό παρανοϊκή σχιζοφρένεια πάσχει ο «μακελάρης της Νορβηγίας», ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που εκτέλεσε τον περασμένο Ιούλιο 69 νέους στο νησί Ουτόγια και σκότωσε άλλα οκτώ άτομα με εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο τοποθέτησε στο κέντρο του Όσλο. Αυτό αναφέρει η έκθεση των ψυχιάτρων που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψή του.


Εάν γίνει δεκτή η ψυχιατρική εκτίμηση από το δικαστήριο, ο άνθρωπος που αιματοκύλισε τη Νορβηγία δεν θα περάσει ούτε μία νύχτα στη φυλακή, αλλά θα παραμείνει έγκλειστος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Μπράιβικ ζούσε σε ένα παράλληλο σύμπαν παραισθήσεων που του επέβαλλαν τι να κάνει.



ΠΗΓΗ:


skai.gr/


*****


ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ

____________


Παράφρων; Ναί. Κλινικά Ἠλίθιος; Ὄχι: Καί ἐνῷ ἡ τερατωδία τῶν πράξεών του ―καί, μάλιστα, εἰς βάρος ἀνυπεράσπιστων ὁμοεθνῶν του (ἰδίως ἀθώων παιδιῶν)― τόν καθιστᾷ, στά μάτια μας, παράφρονα καί παρανοϊκό, ἡ πρότερη πορεία τῆς ζωῆς του ἀποδεικνύει ―πέραν πάσης ἀμφιβολίας― ὅτι, βλάξ, ἠλίθιος ἤ μειωμένου καταλογισμοῦ, ὑπό τήν κλινική ἔννοια τῶν ὅρων, δέν εἶναι.



ΠΗΓΗ:


Ακτίνες


No comments:

Post a Comment