Wednesday, November 16, 2011

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ


ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Η σημερινή επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ κ. Τζών Μπάιντεν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο δείχνει καταρχήν το τεράστιο κύρος που απολαμβάνει ο Σεβασμιότατος Αμερικής στις Αμερικανικές Αρχές, αλλά και το κύρος της Ομογένειας, που οδήγησαν τα βήματα του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.


Το ακόμη πιο σημαντικό της συνάντησης αφορά τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ανδρών. Οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία και τα καταπατημένα δικαιώματα του Οικουμενικού Θρόνου απασχόλησαν τους δύο ηγέτες.


Μακάρι ο Αγιος Θεός να επιτρέψει να μπορούμε ως Ομογένεια να ασκούμε τις κατάλληλες πιέσεις στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, επειδή αν περιμένουμε προκοπή για τα δικαιώματα του Πατριαρχείου από τους “Διαθρησκειακούς διαλόγους” θα μείνουμε πολύ στο περίμενε.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

==========

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν επισκέφθηκε σήμερα την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος αφορώντα στην ασφάλεια και ειρήνη στα Βαλκάνια και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ,


Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

No comments:

Post a Comment