Tuesday, September 6, 2011

ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ Ο ΠΑΠΑ - ΤΣΑΚΑΛΟΣ


ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ Ο ΠΑΠΑ-ΤΣΑΚΑΛΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Στην αυριανή της συνεδρία, ελπίζουμε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ότι θα παραπέμψει αυτεπαγγέλτως με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε συνοδικό δικαστήριο για καθαίρεση τον νεωτεριστή κληρικό π. Σπυρίδωνα Τσάκαλο, ο οποίος για δεκαετίες τώρα κατασκανδαλίζει το ποίμνιο της Εκκλησίας με την προκλητική έλλειψη ιεροπρέπειας που τον διακρίνει και με την απροκάλυπτη διατύπωση νεωτερισμών που επιδιώκει να επιβάλει στην Εκκλησία.


Ο “ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ” ΠΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΛΑ.ΟΣ.!!!

_________


Ο εν λόγω καθαιρετέος κληρικός μας το έπαιζε αριστερός για δεκαετίες και εξευτέλιζε τακτικά την Εκκλησία με τις αντιχριστιανικές θέσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια που περιφερόταν αδιάκοπα. Τώρα θα βάλει υποψηφιότητα με το ΛΑ.ΟΣ.!!! μας ανήγγειλε. Από συνέπεια βλέπετε σκίζει!!! Και όποιος αντέχει να μην κάνει εμετό!


ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗΣ

_________


Ο νεωτεριστής κληρικός είχε ανέκαθεν τη μακρακιστική λόξα να αναμιγνύει την Εκκλησία με την πολιτική. Βλέπετε ορισμένοι δεν είναι ικανοποιημένοι με το έργο της “καταλλαγής” του ανθρώπου με το Θεό. Θέλουν να μας το παίξουν κοσμικοί άρχοντες. Η ιερωσύνη δεν τους αρκεί. Δεν τους γεμίζει να είναι υπηρέτες “της Αυτής Μεγαλειότητος του Θεού του Υψίστου”, όπως έλεγε ο μακαριστός Αγιος Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, και έτσι θέλουν να ρίξουν το ιερό ράσο στην κομματική κραιπάλη και στην πολιτική κονίστρα. Ως εκεί φτάνουν οι φιλοδοξίες τους! Τι να πει κανείς;


Αυτοί και μόνον ανεκάλυψαν εν τη πανθαυμάστω αυτών ορθοδόξω θεολογία (γράφε προτεσταντολογία) ότι η θέση της Εκκλησίας είναι στον κομματικό στίβο. Οχι στην υπηρεσία του Αγίου Θυσιαστηρίου! Τι κρίμα που οι Αγιοι της Εκκλησίας δεν είχαν υπόψη αυτές τις προτεσταντολογίες!


ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΤΣΑΚΑΛΟΥ

_____________


Επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να ξεφύγει από την καθαίρεση ο ανεκδιήγητος π. Σπυρίδων Τσάκαλος, ένα περιφερόμενο σκάνδαλο νεωτερισμού που κυκλοφορεί φρεσκοξυρισμένος με κόκκινο αντερί και προκαλεί τη συνείδηση των πιστών με το νεωτεριστικό του φρόνημα.


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πρέπει να θεωρήσει ουρανόπεμπτη την ευκαιρία για να καθαιρέσει τον π. Τσάκαλο και να απαλλάξει από την παρουσία του τον ιερό κλήρο.


Ο ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΚΑΝΟΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ!!!

_________


Αλλά να πούμε και δυο λόγια γι’ αυτούς που προορίζουν τον παπα - Τσάκαλο για το βουλευτικό αξίωμα. Το ΛΑ.ΟΣ. το κόμμα του modeling και του bodybuilding απέδειξε για μια ακόμη φορά τον φαιδρό και αντορθόδοξο χαρακτήρα του. Αυτό δα έλειπε να αναμένουμε από τον ιδιοκτήτη του modeling agency να μας πει αν πρέπει οι κληρικοί να κατέρχονται υποψήφιοι στον πολιτικό στίβο. Επτά κανόνες Οικουμενικών Συνόδων απαγορεύουν αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως την ανάμιξη των κληρικών στα πολιτικά αξιώματα και ο κ. Κατατζαφύρερ προωθεί κληρικό (και τι κληρικό μα την αλήθεια!!!) στο βουλευτικό αξίωμα. Ηταν ότι ακριβώς χρειαζόμαστε! Ο ιδιοκτήτης του agency να μας το παίζει κανονολόγος.!!! Ο νέος Ζωναράς της Εκκλησίας!!!


ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ - ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΛΑ.ΟΣ.

____________


Ξυνελόντι ειπείν. Η μεν Διαρκής Ιερά Σύνοδος να καθαιρέσει τον ανεκδιήγητο π. Σπυρίδωνα Τσάκαλο και οι πιστοί να μαυρίσουν στις επόμενες εκλογές του κόμμα του Ψινάκη, των Νεοπαγανιστών, των Μνημονιακών, των λαικιστών και του παπα - Τσάκαλου, για να τιμωρήσουν για την αυθάδειά τους όσους με τόση προκλητικότητα ενθαρρύνουν κληρικούς να παραβιάζουν τους Ιερούς Κανόνες.


Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΙΟΥ

_________


Στο μεταξύ ο ανεκδιήγητος Μητροπολίτης Ιλίου, ο οποίος κατασκάνδαλισε το ποίμνιό του με την πρόσκληση σε καρδιναλίους να παραστούν σε ορθόδοξη ακολουθία, "ποιεί την νήσσα" αναφορικά με τον παπά - Τσάκαλο. Τέλεια εφαρμογή του ρητού “κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι”.


Είναι συνταξιούχος κληρικός, ισχυρίζεται ο Σεβασμιότατος, και έτσι δεν ξέρει τι να κάνει. Να του κάνετε μήνυση για να καθαιρεθεί Σεβασμιότατε. Τι είδους κανονικό δίκαιο είναι αυτό που λέγει ότι οι συνταξιούχοι κληρικοί δεν δεσμεύονται από τους Ιερούς Κανόνες; Πού το διδαχθήκατε; Στην Εκκλησιαστική Σχολή της Μυκόνου από τον κορυφαίο κανονολόγο Καρατζαφύρερ;


Εσείς πάντως δεν είστε συνταξιούχος. Δυστυχώς για την Εκκλησία. Επομένως εσάς ποιος θα σας μηνύσει στη Σύνοδο για τη συμπροσευχή που υποχρεώσατε τους ιερείς της Μητροπόλεως σας να πραγματοποιήσουν με τους καρδινάλιους; Πόσο άραγε μπορούμε να σας εμπιστευτούμε; Πώς είπατε; Οσο ακριβώς και ο Αγιος Αττικής; Τότε πόθεν άρξομαι θρηνείν, Δεσπότη μου;


Αφού λοιπόν ο Αγιος Ιλίου "ποιεί την νήσσαν" η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να καταγγείλει αμέσως αυτεπαγγέλτως τον παπα- Τσάκαλο σε συνοδικό δικαστήριο.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



Ο π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.


Του Αντώνη Τριανταφύλλου

==================


Και επισήμως ένας ιερωμένος κατεβαίνει στο στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής διεκδικώντας έδρανο στο κοινοβούλιο. Πρόκειται για τον π. Σπυρίδωνα Τσάκαλο, το γνωστό από τις δεκάδες τηλεοπτικές εμγανίσεις του «παπά Τσάκαλο», ο οποίος προσχώρησε στις κομματικές γραμμές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο π. Σπυρίδων φέρεται να προετοιμάζεται να δώσει την εκλογική μάχη για τη βουλευτική έδρα στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής, το παλαιό λεγόμενο «υπόλοιπο Αττικής». Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το απόγευμα της Δευτέρας με κάθε επισημότητα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.


«Η συστράτευση στην πρώτη γραμμή του καλού και τίμιου αγώνα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του αγωνιστή κληρικού, του Παπα-Σπύρου Τσάκαλου, για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι «ενδυναμώνει την ψυχή μας, το φρόνημά μας και την καρδιά μας.


Καλωσορίζω λοιπόν στα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας Αττικής, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, έναν κληρικό.


Εμείς, με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνουμε την ονομασία «Ορθόδοξος Συναγερμός», και πιστεύουμε ότι το προηγούμενο της Εκκλησίας και της πολιτικής με τον μεγάλο ήρωα της επαναστάσεως Παπαφλέσσα, με τον Αντιβασιλέα Δαμασκηνό, με τον Μακάριο στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες μορφές της Ορθοδοξίας, θα βρει την δικαίωση τώρα πλέον με ένα κληρικό μέσα στα μάχιμα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».


Ο π. Σπυρίδων Τσάκαλος, από τη δική του πλευρά τόνισε τα εξής:


«Είμαι κοντά σε έναν αρχηγό ο οποίος ζύμωσε με τον ιδρώτα του κόσμου το ψωμί. Τον ανέδειξε πραγματικά ο λαός.


Και τώρα με καλεί και εμένα ο ΛΑ.Ο.Σ. να συναγωνιστούμε.


Η Εκκλησία δεν κάνει πολιτική για την πολιτική, αλλά μάχεται για την αλήθεια και την πραγματική δικαιοσύνη στον κόσμο. Έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα έναν αρχηγό σαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που είναι ο Τσάβες των Βαλκανίων, που πραγματικά αγωνίζεται και προμαχεί για τα δίκαια του λαού και του Έθνους».



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


3 comments:

  1. Ποιος να τον καθαιρέσει;
    Υπάρχει Εκκλησιαστική Διοίκηση;
    Τα πάντα καταλύθηκαν…..

    ReplyDelete
  2. Προπαγανδιστικό μονόπλευρο κείμενο

    ReplyDelete