Monday, September 19, 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ

Του ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη
==================

Είναι γεγονός ότι με την εκδήλωση και κυρίως την κλιμάκωση της παρούσας κρίσης κυριάρχησε η αγανάκτηση και η εκτόξευση αρών, κατά πάντα δικαιολογημένων, εναντίον κυρίως των πολιτικών μας που κατά τεκμήριο θεωρούνται υπεύθυνοι για τη δημιουργία και τη διαιώνισή της, και λησμονήθηκε η καταφυγή στο Θεό.

Η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας θα έπρεπε να καλέσει το λαό σε εκστρατεία προσευχής, σε μετάνοια, σε τριήμερη νηστεία.

Οι κατά τόπους μητροπολίτες επιβάλλεται να διοργανώσουν αγρυπνίες γι αυτό το σκοπό.

Διά ειδικής δε εγκυκλίου της ΔΙΣ να απαγορευθούν τα λεγόμενα δεσποτικά φεστιβάλ, δηλαδή τα συλλείτουργα επί τη ευκαιρία των διαφόρων θρησκευτικών εορτών και πανηγύρεων, που τόσο σκανδαλίζουν τον πενόμενο λαό μας.

Η Εκκλησία μας, δόξα τω Θεώ, επιτελεί τεράστιο φιλανθρωπικό έργο παρόλη τη ληστρική εναντίον της επιδρομή του δήθεν φιλόχριστου κράτους.

Πρέπει όμως κατά τη γνώμη μου να στηρίξει πνευματικά το λαό. Να του εμπνεύσει όραμα με την υπογράμμιση του αθάνατου “ουκ επ’ άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος”!

Να καταγγείλει στεντορεία τη φωνή την προσπάθεια εξοβελισμού της Εκκλησίας απ’ τη δημόσια ζωή των Ελλήνων, τον αποχρωματισμό της Παιδείας, την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής διαστροφής και να μην παραπέμπει κατά τρόπο που δύναται να γεννήσει σοβαρές υποψίες περί κουκουλώματος τα εν λόγω ζητήματα σε επιτροπές όπως δυστυχώς μέχρι τώρα πράττει.

Ο τρόπος προσεγγίσεως της εν λόγω καταστάσεως από πλευράς της διοικούσης Εκκλησίας μέχρι τώρα είναι επιεικώς απαράδεκτος.

Η ΔΙΣ τυγχάνει αφωνότερη ιχθύος και απραγότερη βατράχου.

Ο προκαθήμενος δυστυχώς είναι θιασώτης του ηπίου κλίματος και καλλιεργεί αγαθές σχέσεις με τους εκκλησιομάχους, νεροκουβαλητές της Νέας Τάξης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παρουσία της Εκκλησίας στη σύγχρονη ζωή.

Συμπέρασμα λοιπόν, “προσευχή και πέτρες”, όπως έλεγε κι ο Κολοκοτρώνης.

Δεν αποκλείει το ένα το άλλο αλλά το συμπληρώνει!


ΠΗΓΗ:

Αναστάσιος


No comments:

Post a Comment