Sunday, September 11, 2011

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ!


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ!

“Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΡΙΑ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ”!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι ο Παναγιότατος Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος δεν είναι πια ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τον ρόλο αυτό τον ασκεί - με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία - ο Σεβασμιότατος και μουσικολογιότατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.


Το χειρότερο δεν είναι ότι απλά και μόνον το Πατριαρχείο Ρωσίας αντικατέστησε στην πράξη το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στην πρωτοκαθεδρία των Ορθοδόξων Εκκλησιών.


Δυστυχώς και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμπεριφέρεται με τρόπο, που δείχνει ότι δεν συλλαμβάνει ποσώς τα μηνύματα των καιρών.


Συνεχίζει να κινείται στον αστερισμό της ανίερης παράδοσης του Αθηναγόρα και του Μελίτωνα Χατζή. Νομίζει ότι κερδίζει πόντους σεβασμού ή την παραμικρή συμπάθεια όταν συμπεριφέρεται με αυτό τον προκλητικό τρόπο και όταν επιδεικνύει τους κενούς τίτλους των Αλεξανδρινών Βασιλέων (γράφε Φαναριωτών Πατριαρχών) του Καισαρίωνα, του Αλέξανδρου και του Πτολεμαίου.


“Μαζεύθηκαν οι Αλεξανδρινοί

να δουν της Κλεοπάτρας τα παιδιά,

τον Καισαρίωνα, και τα μικρά του αδέρφια,

Αλέξανδρο και Πτολεμαίο, που πρώτη

φορά τα βγάζαν έξω στο Γυμνάσιο,

εκεί να τα κηρύξουν βασιλείς,

μες στη λαμπρή παράταξη των στρατιωτών.


Οι Αλεξανδρινοί ένοιωθαν βέβαια

που ήσαν λόγια αυτά και θεατρικά...

ήξευραν τι άξιζαν αυτά,

τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες.”


(Κωνσταντίνου Καβάφη - “Αλεξανδρινοί βασιλείς”)


ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ!!!

____________


Ορίστε πού και πώς έκανε διακοπές ο Παναγιότατος!


Πήγε στο Μιλάνο και επισκέφθηκε την πατρική οικία του Πάπα Παύλου ΣΤ΄.!!!


Είναι δυνατόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης να μην αντιλαμβάνεται πόσο προκαλεί με αυτές τις αναφορές στον Πάπα Παύλο ΣΤ΄, την άρση των αναθεμάτων και τις υπόλοιπες οικουμενιστικές ασχημίες;


Είναι η δεύτερη φορά που ο Παναγιότατος προκαλεί - τον τελευταίο καιρό - την ορθόδοξη συνείδηση. Μετά την απαράδεκτη ομιλία του στην Ιμβρο για τα εικοσάχρονα της Πατριαρχίας του - όπου θεώρησε τα οικολογικά συνέδρια και την παρουσία του στην άρση των αναθεμάτων ως τα κοσμοιστορικά γεγονότα της Πατριαρχίας του!!! - τώρα πήγε για διακοπές στο Μιλάνο of all the places!!! για να επισκεφθεί την πατρική οικία του αιρεσιάρχη Πάπα Παύλου ΣΤ΄ of all the people.!!!


"ΚΡΙΝΑΤΕ ΥΜΕΙΣ Ο ΦΗΜΙ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ”!

____________


Αντί να πάει να επισκεφθεί την πατρική οικία του Ρωμαίου Ποντίφηκα και αντί να προκαλεί το αίσθημα των πιστών δεν θα ήταν πολύ πιο φρόνιμο - έστω και ως ιδιώτης - αν έκανε τις διακοπές του στην Κόνιτσα για να επισκεφθεί την πατρική οικία του Γέροντα Παίσιου και την Ιερά Μονή του Στομίου;


Αντί να επαίρεται για την κληρονομιά του Αθηναγόρα και του Μελίτωνα (Χατζή) δεν θα ήταν πιο φρόνιμο να δοξάζει το Θεό, επειδή επί της Πατριαρχίας του αναβίωσε το Αγιον Ορος και ένα δεύτερο Αγιον Ορος δημιουργήθηκε στην Αμερική με το αξιοθαύμαστο έργο του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας;


ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

__________


Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Προς τι η δημοσιοποίηση του αποκαρδιωτικού προγράμματος μιας ιδιωτικής επίσκεψης του Παναγιότατου; Αν στόχος ήταν να προκαλέσει τους πιστούς τα κατάφερε περίφημα, αλλιώς...


Δεν αρκούσε άραγε μια απλή αναφορά ότι ο Παναγιότατος επέστρεψε στη Βασιλεύουσα από ιδιωτική επίσκεψη στην Ιταλία; Ηταν ανάγκη να προκαλέσει τους πιστούς με την αναφορά στις οικουμενιστικές ασχημίες;


Κρίμα Παναγιότατε.! Οι καιροί ου μενετοί!


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

______________


Οι προθέσεις του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ δεν είναι πια θέμα εικασιών από μισόλογα ή αναλύσεις κάποιου άγνωστου και ασήμαντου ανθρώπου. Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ρομφαία” μόλις δημοσίευσε την εκτενή - και πλήρη θεολογικών ατοπημάτων, ιστορικών ανακριβειών και αντιφατικών λογικά θέσεων - συνέντευξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, του κατ’ ουσία, και όχι τύποις Οικουμενικού Πατριάρχη.


Στη συνέντευξη αυτή κάνει σαφέστατες τις προθέσεις του να ποδηγετήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία στην οδό του εθνοφυλετισμού και - για όσους έχουν αυτιά να ακούσουν - στην οδό του Οικουμενισμού. ΟΧΙ απλά στη διαμάχη για το πρωτείο, όπως αθεολόγητα νομίζουν.


"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΡΙΑ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ"

___________


Παναγιότατε! Για τις προθέσεις του Πατριαρχείου Ρωσίας να συνεχίσει την οδό του Οικουμενισμού είναι φανερόν - δυστυχώς - ότι δεν έχετε αντιρρήσεις.


Δεν έχετε όμως αντιρρήσεις ούτε για τον εθνοφυλετισμό;


Και ενώ ο μουσικολογιότατος συμπεριφέρεται ανοιχτά και προκλητικά - με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο - ως ο συντονιστής και ο καπετάνιος της Εκκλησίας εσείς τι κάνετε; Διακοπές στο Μιλάνο;


Λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Πλήρης εφαρμογή του ρητού: “Ο κόσμος χάνεται και η γριά χτενίζεται”.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ἐπιστροφή τῆς Α. Θ. Παναγιότητος

==========


Συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Πανοσιολ. Δευτερεύοντος κ. Ἀνδρέου, ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης ἐπέστρεψε τό ἑσπέρας τῆς Κυριακῆς, 11ης τ.μ., ἐκ τῶν ὀλιγοημέρων διακοπῶν Αὐτοῦ ἐν Βορείῳ Ἰταλίᾳ.


Κατά τήν διάρκειαν αὐτῶν ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης ἐπεσκέφθη τόν ἐν Concesio (Brescia) οἷκον ἐν τῷ ὁποίῳ ἐγεννήθη ὁ ἀείμνηστος Πάπας Παῦλος ὁ ΣΤ’, ὡς καί τό παρ’ αὐτῷ ἱδρυθέν «Ἰνστιτοῦτον Παῦλος ὁ ΣΤ’», τό ὁποῖον ἀποτελεῖ διεθνές Κέντρον σπουδῶν καί ἀρχείων, ἐγκαινιασθέν πρό διετίας ὑπό τοῦ σημερινοῦ Πάπα Βενεδίκτου τοῦ ΙΣΤ’. Ὁ Πατριάρχης καί οἱ σύν Αὐτῷ ἐξεναγήθησαν ἔν τε τῷ πατρικῷ οἴκῳ Παύλου τοῦ ΣΤ’ καί ἐν τῷ φερωνύμῳ νεοδμήτῳ Ἰνστιτούτῳ, ὡς καί ἐν τῷ παρ’αὐτῷ Μουσείῳ τέχνης καί πνευματικότητος, ὑπό τοῦ Προέδρου αὐτῶν Ἐλλογιμ. κ. Giuseppe Camadini καί συνεργατῶν αὐτοῦ, μετά πλείστου σεβασμοῦ καί τιμῆς, ἐνῶ ἀντηλλάγησαν ἀναμνηστικά δῶρα καί ἐλήφθησαν φωτογραφίαι. Κατά τήν συνομιλίαν ὁ Πατριάρχης ἐμνήσθη τῶν φοιτητικῶν χρόνων Αὐτοῦ ἐν Ρώμῃ, καθ’ οὕς εἶχε τήν εὐκαιρίαν νά συναντήσῃ κατ’ ἐπανάληψιν τόν μακαριστόν Πάπαν καί νά παραστῇ εἰς τήν ἐν τῷ Ἁγίῳ Πέτρῳ τελετήν τῆς ἄρσεως τῶν μεταξύ τῶν δύο Ἐκκλησιῶν ἀναθεμάτων (1965).


Ἐπίσης, τήν 11ην τ.μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης ἐπεσκέφθη τόν γενέθλιον οἷκον τοῦ Πάπα Ἰωάννου τοῦ ΚΓ’ ἐν Sotto il Monte (Bergamo) καί τό ἐν τῇ αὐτῇ κωμοπόλει Μουσεῖον, ἐν ᾧ φυλάσσονται πλεῖστα ὅσα ἐκ τῶν προσωπικῶν του ἀντικειμένων καί ἀναμνηστικά τῆς παπωσύνης αὐτοῦ, γενόμενος δεκτός μετά τιμῆς καί ἀγάπης ὑπό τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Μεσημβρίας κ. Loris Francesco Capovilla, διατελέσαντος Ἰδιαιτέρου Γραμματέως τοῦ ἀοιδίμου Πάπα, καί τῶν ἐν τῷ Μουσείῳ διακονουσῶν μοναζουσῶν.


Κατά τήν ἀναχώρησιν Αὐτοῦ ἐκ τοῦ ἀεροδρομίου τοῦ Μιλάνου τόν Πατριάρχην ἡμῶν προέπεμψεν ὁ ἐκεῖ Γεν. Πρόξενος τῆς Ἑλλάδος Ἐντιμ. κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ἐν δέ τῷ ἀεροδρομίῳ τῆς Πόλεως ὑπεδέχθησαν Αὐτόν ὁ Ἐπίτροπός Του Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων, καί ὁ Ἐντιμ. κ. Ἀθανάσιος Ἀστρακᾶς, Πρόξενος τῆς Ἑλλάδος ἐνταῦθα.




ΠΗΓΗ:


Φως Φαναρίου

No comments:

Post a Comment