Monday, September 19, 2011

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ...Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ!!!













Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ...Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Η Εκκλησία δέχτηκε επίθεση κακοήθειας, είπε σε κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για την εξαίρεση της φορολογίας των ναών και των φιλανθρωπικών ιδρύματα που συντηρεί. Πολύ ορθές οι παρατηρήσεις του Αρχιεπισκόπου ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να φορολογούνται Ιδρύματα γερόντων, ανιάτων ή εκκλησίες.

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΣ ΩΣ ... ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ!!!
___________

Αναφέρθηκε όμως και σε ένα άλλο θέμα ο Μακαριότατος που το συνέδεσε με την ιατρική. Είπε συγκεκριμένα: “Οι Γιατροί μας λένε και οι χειρουργοί ότι όταν έχουμε φλεγμονή δεν ενδείκνυται να κάνουμε εγχείριση. Πρέπει να ηρεμίσουμε πρώτα. Και στη συνέχεια να κάνουμε την εγχείριση. Ζούμε σε μια εποχή που η φλεγμονή έχει έξαρση. Και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, να βγούμε από τον πανικό και αυτή η φλεγμονή όσο είναι το δυνατόν να υποχωρήσει».

Εξ όσων γνωρίζουμε ο Μακαριότατος είναι αρχαιολόγος και θεολόγος! Οχι γιατρός.

Μήπως αντί να ασχολείται με τη χειρουργική θα ήταν πολύ πιο συνετό να μιλούσε με τα κριτήρια της Εκκλησίας;

Η αναφορά στην ιατρική φυσικά δεν αντενδείκνυται αρκεί να μη γίνεται ο παραλληλισμός για να αλλοτριωθεί η αλήθεια της Εκκλησίας και να δικαιολογηθεί η συνωμοτική τακτική με τους άθεους κρατούντες και η ένοχη σιωπή για όσα αντιχριστιανικά συμβαίνουν.

ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
_____________

Ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λ.χ. δεν είχε μυστικά διαβούλια με τον Ευτρόπιο και την Ευδοξία την ώρα της φλεγμονής. Ούτε περίμενε να κάνει εγχείριση όταν κατασίγαζαν τα πάθη. Ούτε διόρισε τον Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους της εποχής του σε όλες τις επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άραγε κάνει το ίδιο;

Ο Ιερός Χρυσόστομος καθαίρεσε τους επισκόπους του Θρόνου που ζούσαν σαν ηγεμόνες με τρυφηλή και αντιευαγγελική ζωή.

Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος κάνει το ίδιο μήπως ή προβάλλει για επισκοποίηση πρόσωπα που δεν έπρεπε επ’ ουδενί λόγω να είναι κληρικοί;

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ “ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ”
___________

Ούτε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος περίμενε να ηρεμήσουν τα πράγματα, ούτε ο Αγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, ούτε ο προφήτης Νάθαν, ούτε ο προφήτης Ηλίας, ούτε ο Αγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων, ούτε ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Ούτε κανείς άλλος Αγιος της Εκκλησίας.

Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος κάνει το ίδιο ή μήπως...;

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
__________

Τώρα πρέπει η Εκκλησία να μιλήσει Μακαριότατε! Οχι όταν η ηλεκτρονική φυλακή γίνει πραγματικότητα, όταν το μάθημα των θρησκευτικών χάσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του, όταν οι Θεολογικές Σχολές αποβληθούν από το Πανεπιστήμιο, όταν ψηφιστούν οι αντιχριστιανικοί νόμοι για το οικογενειακό δίκαιο και οι εθνομειοδότες και Εκκλησιομάχοι που μας κυβερνούν υποδουλώσουν την πατρίδα μας με τα διάφορα μνημόνια.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ

Του Νίκου Παπαχρήστου
====================
Για αχαριστία, αγνωμοσύνη και κακοήθεια ορισμένων σε βάρος της μάνας Εκκλησίας έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, απαντώντας εκ νέου σε όλους όσοι τις προηγούμενες ημέρες έσπευσαν να κατηγορήσουν, επί της ουσίας, την Εκκλησία ότι δεν καταβάλει φόρους με αφορμή την εξαίρεση των λατρευτικών χώρων από την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα.

Στο κήρυγμά του, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου όπου λειτούργησε, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζουν η χώρα και ο λαός, όπου κυριαρχούν «δυσκολίες, φτώχια, ανεργία, ανασφάλεια, άγχος, φόβος, τρόμος».

«Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, η οποία μας κουράζει όλους και μας δημιουργεί πνεύμα απαισιοδοξίας πολλές φορές για το αύριο, μας κάνει πολλές φορές να είμαστε και μεταξύ μας εριστικοί και δυστυχώς και η μάνα πολλές φορές στο σπίτι το πληρώνει και ο πατέρας με τον χειρότερο τρόπο. Γιατί υπάρχει αγνωμοσύνη» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόσθεσε: « Η μάνα μας η μεγάλη και η τροφός μας είναι η Εκκλησία και έκανε και κάνει και θα κάνει ό,τι μπορεί για τα παιδιά της. Τα παιδιά της πολλές φορές όμως της φέρθηκαν και της φέρονται με αχαριστία και αγνωμοσύνη. Για δείτε τις ημέρες αυτές τι πόλεμο ανοιχτό δέχθηκε η Εκκλησία μας. “Δεν θέλει η Εκκλησία να φορολογείται ενώ φορολογούνται οι άνεργοι”. Είναι κακοήθεια. Η Εκκλησία φορολογείται περισσότερο από τον κάθε πολίτη. Που; Στα αγαθά, στα ακίνητα, στα εισοδήματα που παίρνει από την εκμετάλλευση διαφόρων ακινήτων που έχει. Πληρώνει πολλά περισσότερα απ’ ό,τι οι λαϊκοί. Που την απαλλάσσει το Κράτος; Όχι μόνο την Ορθοδοξία αλλά και τ’ άλλα θρησκεύματα. Στους λατρευτικούς χώρους. Σε αυτό τον Ναό τον όμορφο του Αγίου Διονυσίου που είμαστε τώρα και σε όλους τους λατρευτικούς χώρους και στα ιδρύματα. Για φανταστείτε να πάει κανείς σε μια στέγη κατακοίτων ή σε μια στέγη παιδιών που έχουν νοητική υστέρηση, και τη φροντίζουν τη στέγη αυτή οι άνθρωποι της Εκκλησίας, και χτίσουν το οικοδόμημα και η Πολιτεία δεν μπορεί να βοηθήσει. Για φανταστείτε λοιπόν να έρθει και να πει και σε αυτό το κτήριο θα σας βάλω τόση φορολογία. Οι Γιατροί μας λένε και οι χειρουργοί ότι όταν έχουμε φλεγμονή δεν ενδείκνυται να κάνουμε εγχείριση. Πρέπει να ηρεμίσουμε πρώτα. Και στη συνέχεια να κάνουμε την εγχείριση. Ζούμε σε μια εποχή που η φλεγμονή έχει έξαρση. Και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, να βγούμε από τον πανικό και αυτή η φλεγμονή όσο είναι το δυνατόν να υποχωρήσει» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΠΗΓΗ:

Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment