Saturday, September 17, 2011

ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ










ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Κύπρου κ. Στεφάνου φαίνεται ότι έπεσε στον πλανήτη γη από κάποια άγνωστο γαλαξία. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι διαμαρτύρεται για την εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου.


Δεν επιτρέπεται, απεφάνθη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Χριστόφια, οι Αρχιεπίσκοποι να επεμβαίνουν στο Κυπριακό και να συγκροτούν πολιτικές συμμαχίες για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.!!!


Oh yea!!!? What do you know?


Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ

_________


Δεν μας λέτε κ. Στεφάνου μας: Μήπως γνωρίζετε ποιος χρημάτισε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατιας για 17 ολόκληρα χρόνια από τη σύστασή της;


Μήπως γνωρίζετε το κόμμα της εργατιάς και της αγροτιάς - τουτέστιν το ΑΚΕΛ - αν τυχόν ψήφισε ποτέ κατά τη διάρκεια αυτής της 17ετίας τον Μακάριο;


Δεν νομίζετε ότι είναι απόλυτη ασυνέπεια και σκέτος παραλογισμός να μιλάτε για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας και για το ασυμβίβαστο της εμπλοκής των Αρχιεπισκόπων στα πολιτικά δρώμενα όταν το κόμμα του Χριστόφια - με εξαίρεση τις εκλογές του 1960 - ήταν μπροστάρης για την εκλογή και επανεκλογή του Μακαρίου;


Βάσει ποιας συνέπειας και λογικής ο μεν Μακάριος ήταν επιτρεπτό να χρηματίσει πρόεδρος για 17 ολόκληρα χρόνια με τις τίμιες ψήφους των οπαδών του ΑΚΕΛ και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος δεν έχει το απλό δικαίωμα - για να ακριβολογούμε το αδήριτο καθήκον - να ενδιαφέρεται για την επιβίωση του ποιμνίου του στη γη των Πατέρων του;


ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

___________


Δεν έχει υποχρέωση ο Αρχιεπίσκοπος να ενδιαφέρεται για τον Ελληνικό εθνικό χαρακτήρα και την ορθόδοξη παιδεία των Ελληνόπαιδων της μεγαλονήσου;


Και αν ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου δεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση του ποιμνίου του και την Ελληνική αγωγή των παιδιών της Κύπρου ποιος θα ενδιαφερθεί; Ο ιμάμης της Λεύκας;


Παρεπιπτόντως! Στις πρώτες προεδρικές εκλογές όταν το ΑΚΕΛ πολεμούσε την υποψηφιότητα Μακαρίου έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα που λέγει τώρα ο κ. Στεφάνου για να τα ξεχάσει φυσικά στις επόμενες εκλογές. Δείγμα κι αυτό της συνέπειας που χαρακτηρίζει τους "συντρόφους" του κ. Στεφάνου και του κ. Χριστόφια.


Ο ΛΕΝΙΝ, Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΥ

____________


Οταν ο Λένιν επέστρεψε από την εξορία που τον έστειλε ο Τσάρος της Ρωσίας εκθείασε με πύρινο λόγο του την δημοκρατική κυβέρνηση Κερένσκι που διαδέχθηκε την πτώση του Τσάρου.


Και τι έκανε αμέσως μετά τις δημόσιες αυτές δηλώσεις; Συνεδρίασε το πολιτικό γραφείο του Κομμουνιστικού κόμματος της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Λένιν, για να ανατρέψει τη δημοκρατική κυβέρνηση Κερένσκι.!!!


Οταν αργότερα ερωτήθηκε αν αυτό ήταν ασυνέπεια ο Λένιν απάντησε. “Ασφαλώς και είναι ασυνέπεια, αλλά κάθε ενέργεια που προωθεί τον κομμουνισμό είναι θεμιτή!!!


Αυτός ήταν ο Λένιν, αυτός είναι ο κ. Χριστόφιας και αυτήν την ιδεολογία εκπροσωπεί ο κ. Στεφάνου.


Ο κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

_________


Νομίζω ότι, αντί να ασχολείται με το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου να παρεμβαίνει για τη σωτηρία του ποιμνίου του και για την Ελληνορθόδοξη αγωγή των παιδιών της Κύπρου, ο κ. Στεφάνου κάνει καλά να μας εξηγήσει βάσει ποιας λογικής ο κ. Χριστόφιας δεν υπέβαλε αμέσως παραίτηση μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί που στοίχισε τη ζωή 13 ατόμων και μείωσε σε μια μέρα το ΑΕΠ της Κύπρου κατά 20%.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

=========


Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, δεν συμβαίνει σε κανένα κοσμικό κράτος στον κόσμο, που έχει ως βασικότατη αρχή τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου Β΄.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι οι νέες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου αναφορικά με το κυπριακό και τις προεδρικές εκλογές του 2013 «επιβεβαιώνουν ξανά ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δεν επιχειρεί απλά επέμβαση στα πολιτικά πράγματα του τόπου, αλλά επιχειρεί να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου καθορίζοντας τη γραμμή πλεύσης στο Κυπριακό, κάνοντας επαφές και φτιάχνοντας συμμαχίες με πολιτικά κόμματα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, δεν συμβαίνει σε κανένα κοσμικό κράτος στον κόσμο που έχει ως βασικότατη αρχή τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.


Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο κοσμικό κράτος, είναι και κράτος δικοινοτικό, όπως καθορίζει το Σύνταγμα, το οποίο όλοι πρέπει να σέβονται περιλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου», σήμειωσε ο κ. Στεφάνου και κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν αν είναι διατεθειμένα να εκχωρήσουν ολόκληρο ή μέρος του ρόλου τους στον Αρχιεπίσκοπο.

«Τελικά τα κόμματα και όλοι θα πρέπει να απαντήσουν: Είμαστε ή δεν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος;», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Απάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου:

Η Εκκλησία ουδέποτε επιχείρησε να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στις χθεσινές επικρίσεις της κυβέρνησης και κομμάτων για τις δηλώσεις του, ότι μετά τις δημοτικές εκλογές θα παρουσιάσει στο λαό σχέδιο λύσης του Κυπριακού και θα τον καλέσει να επιλέξει υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μέσα από κατάλογο προσωπικοτήτων.

Ξεκαθαρίζοντας ότι η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, αλλά μόνο για το εθνικό θέμα, ο Μακαριότατος είπε ότι οι προσπάθειές του γίνονται για την ενότητα και ότι εθελοτυφλούν όσοι πιστεύουν ότι θα έρθει μόνο με λόγια.

Η ενότητα, είπε, επέρχεται με ομόφωνη εθνική γραμμή.

Οι προσπάθειες της Εκκλησίας, ανέφερε ο προκαθήμενός της είναι να βρεθεί ομόφωνη εθνική γραμμή, ώστε ο λαός να εργαστεί για να μην τουρκοποιηθεί η πατρίδα μας.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί ανησυχούν ορισμένοι, τους οποίους συμβούλευσε να κοιμούνται ήσυχα.

«Η Εκκλησία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «δεν ενδιαφέρεται για θέσεις και αξιώματα, αλλά έχει μεγάλο έργο και δεν καταπιάνεται με αυτά τα ευτελή».


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment