Sunday, September 25, 2011

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΖΕΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗ!


ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΛΗΜΝΟΥ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΖΕΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Ο Σεβασμιότατος Λήμνου κ. Ιερόθεος σε κήρυγμά του στη Μεγαλόχαρη της Τήνου, όπου λειτούργησε, τόνισε ότι όποιος δεν βλέπει πως έχουμε πόλεμο ζει σε πλάνη.

Με όλο το σεβασμό θα μας επιτρέψει ο Σεβασμιότατος να παραλλάξουμε τους λόγους του ως εξής: Οποιος δεν βλέπει ότι ο Αρχιαστράτηγος του αγώνα - τουτέστιν ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος - αυτομόλησε πνευματικά στις τάξεις του εχθρού και υποσκάπτει από το στρατηγείο της Εκκλησίας όλους τους αγώνες για την πίστη και το Γένος μας ζει, όχι απλά σε πλάνη, αλλά σε ένα δικό του κόσμο τελείως αποξενωμένο από την πραγματικότητα.

Το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι αν υπάρχει πόλεμος. Ασφαλώς και υπάρχει. Ούτε αν ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποσκάπτει τους αγώνες της Εκκλησίας σε όλα τα επίπεδα. Αυτά είναι ολοφάνερα πράγματα και όσοι δεν τα βλέπουν είναι πιο στραβοί από τον εκ γενετής τυφλόν της παραβολής ή ακόμη χειρότερα είναι άνθρωποι με ιδιοτελές φρόνημα.

Αλλο είναι το ερώτημα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ;
_______

Για ποιο λόγο δεν υπάρχει γενικός ξεσηκωμός εναντίον του συνθηκολόγου Αρχιεπισκόπου ώστε να αλλάξει ρότα η Εκκλησία;

Τι κάνετε εσείς Αγιε Λήμνου;

Δεν είστε επίσκοπος; Δεν είστε συνυπεύθυνος γι’ αυτά που συμβαίνουν στην Εκκλησία; Γιατί δεν ζητείτε έκτακτη σύνοδο της Ιεραρχίας για να αλυσοδέσετε - αν δεν μπορείτε να ανατρέψετε - τον Αρχιεπίσκοπο για να πορευθεί η Εκκλησία προς τον προορισμό Της; Τι περιμένετε; Να συντελεστεί το κακό σε όλα τα επίπεδα και ύστερα να μας απαγγέλλετε Ιερεμιάδες; Η να καλείτε τους μαθητές!!!, όπως καλή ώρα ο Αγιος Μεσογαίας, να κάνουν επανάσταση;!!!

Αλλά πέραν της Ιεραρχίας η οποία φύσει και θέσει είναι επιφορτισμένη να ασκεί έλεγχο στον Αρχιεπίσκοπο τι κάνουν όλοι οι άλλοι οι ζηλωτές κληρικοί, μοναχοί και λαικοί που έχουν κύρος και μπορούν να επηρεάσουν την πορεία των πραγμάτων;

Η “ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
________

Φέρνω το παράδειγμα της Ομολογίας της πίστεως για τον Οικουμενισμό. Οι π. Θεόδωρος Ζήσης και π. Γεώργιος Μεταλληνός πρωτοστάτησαν μαζί με άλλους επισκόπους, πατέρες και αδελφούς για να προωθηθεί αντιοικουμενιστικός αγώνας. Τώρα γιατί δεν γίνεται παρόμοια κίνηση για να κινητοποιηθεί ο κόσμος και η Ιεραρχία για να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων;

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
_______

Οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής κάνουν κατάληψη της Σχολής επειδή καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο. ΟΧΙ για το μάθημα των θρησκευτικών!!! Σκεφτείτε τι έκαναν τη δεκαετία του 60 με πρωτοστάτη τον π. Γεώργιο Μεταλληνό οι τότε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής!

ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
_________

Η ΠΕΘ και ο Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης όταν δεν πλένουν τα χέρια τους ποντιοπιλατικά ασχολούνται με το Δίστομο!!! Οχι με την παράδοση στα νύχια του Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων του μαθήματος των θρησκευτικών.

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ “ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΖΕΙ”!!!
_______
Η Ιεραρχία μας - στη συντριπτική της πλειοψηφία - “φεστιβαλίζει” (με συγχωρείτε για το νεολογισμό) από περάτων έως περάτων της Ελληνικής Επικράτειας και επέκεινα.

Ο Ι.Σ.Κ.Ε. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΕΤΑΙ
_________

Οι ιερείς του Ι.Σ.Κ.Ε. - κατά κανόνα φρεσκοξυρισμένοι και με ξεκουμπωμένο αντερί ακόμη και στον Ιερό ναό - προσφωνούν και αντιφωνούν ο ένας τον άλλο.!!! Ούτε λόγος φυσικά εκ μέρους των αναξίων αυτών εκπροσώπων του ιερού κλήρου για τα πραγματικά προβλήματα της Εκκλησίας. Πού χασομέρι για τέτοια αφού μπορούν και το παίζουν συνδικαλιστές!!! Σαν δεν ντρέπονται!

Διερωτώμαι! Φιλοτιμήθηκαν άραγε ορισμένοι ευλαβείς κληρικοί να υποβάλουν υποψηφιότητα στις εκλογές για να εκδιώξουν πυξ - λαξ τους εκκοσμικευμένους ιερείς του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Κ.Ε.;) Ζωηρώς αμφιβάλλω!

ΑΓΙΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ
_________

Αγιε Λήμνου αφού θέσατε το θέμα σας παρακαλούμε να επιδιώξετε και τη λύση του. Μη μείνετε στη διαπίστωση ότι υπάρχει πόλεμος. Ως πρώτο βήμα πρέπει να ομολογήσετε ποιοι είναι οι εχθροί της Εκκλησίας. Μεταξύ τους αν είστε έντιμος άνθρωπος πρέπει να αποδώσετε εξέχουσα ευθύνη στον διά τας αμαρτίας ημών συνθηκολόγο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αλλά ούτε κι αυτό είναι αρκετό. Πρέπει προπαντός να δημιουργηθεί κίνημα στους κόλπους της Ιεραρχίας για να αντιτάξει στον “πρασινοφρούραρχο” Αρχιεπίσκοπο το “ουκ έξεστίν σοι” και να ανατρέψει την πορεία ολέθρου που ακολουθείται σημερα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα του κηρύγματος του Αγίου Λήμνου που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

******


ΛΗΜΝΟΥ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΖΕΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗ”

Του κ. Γ. Φερδή
==============

Στην Θεία Λειτουργία, του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα και στο πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Ναό της Παναγίας μίλησε για την σημερινή κρίση που περνάει ο κόσμος.

«Όσα βλέπουμε και όσα ακούμε, μας πείθουν πως ο κόσμος διέρχεται μεγάλη κρίση. Τα πάντα σήμερα ανατρέπονται και όλα οδηγούνται σε μια υποδούλωση, με άδηλα και αβέβαια αποτελέσματα»

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Λήμνου, τόνισε: «Είναι μια εποχή μεγάλης κρίσεως και γνωρίζουμε τουλάχιστον απο την ιστορία πως οι μεγάλες κρίσεις γεννούν νέες εποχές, φτάνει στο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε να μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας».

«Είμαστε ασκημένοι σ’ εναν πόλεμο για να βγούμε στο πεδίο της μάχης και να παραταχθούμε; Γιατί όποιος δεν το βλέπει πως έχουμε πόλεμο και δεν το καταλαβαίνει, ζεί σε μια πλάνη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment