Tuesday, September 13, 2011

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ; ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!


Από αυτούς περιμένουμε βοήθεια; Ζήτω που καήκαμε!


ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

=========


Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εναντίον του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' και άλλων αξιωματούχων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» κατέθεσε την Τρίτη η οργάνωση SNAP που εκπροσωπεί θύματα παιδεραστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, οι επικεφαλής της SNAP και δικηγόροι της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Κέντρο για Συνταγματικά Δικαιώματα (CCR), προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητώντας να δηλώσει τη δικαιοδοσία του στην υπόθεση.

Οι προσφεύγοντες κατηγορούν αυτούς τους αξιωματούχους του Βατικανού ότι «ανέχθηκαν και κατέστησαν δυνατή τη συστηματική και ευρέως εκτεταμένη συγκάλυψη βιασμών και σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον παιδιών σ' ολόκληρο τον κόσμο».

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που εδρεύει στις ΗΠΑ, στην προσφυγή επισυνάπτονται 10.000 σελίδες που τεκμηριώνουν τις υποθέσεις παιδεραστίας.

Μέλη της SNAP από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο -τέσσερις χώρες που έχουν πληγεί από το σκάνδαλο παιδεραστίας στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία- μετέβησαν στη Χάγη για να ζητήσουν να ασκηθούν διώξεις εναντίον του Πάπα και τριών άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας «για τις άμεσες ευθύνες τους ως ιεραρχικά προϊσταμένων».

«Εγκλήματα εναντίον δεκάδων χιλιάδων θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι παιδιά, συγκαλύφθηκαν από τους αξιωματούχους στο πιο υψηλό επίπεδο του Βατικανού. Στην περίπτωση αυτή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» τόνισε η δικηγόρος του Κέντρου για τα Συνταγματικά Δικαιώματα Πάμελα Σπις, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση της SNAP.


Πηγή:

Ο Φιλελεύθερος

news.in.gr


No comments:

Post a Comment