Friday, September 30, 2011

Η "ΑΓΙΑ ΡΩΣΙΑ" ΒΑΖΕΙ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ!


Η “ΑΓΙΑ ΡΩΣΙΑ” ΒΑΖΕΙ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Προσέξτε τι ακριβώς διαμείβεται μεταξύ των εκκλησιαστικών και πολιτικών παραγόντων, που συμμετείχαν στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ρώσου Προέδρου, για να ενισχυθεί η Ιερα Μονή Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Ορους.


Προσέξτε σε ποιο επίπεδο, με τη συμμετοχή ποιων κορυφαίων πολιτικών και με ποιά γενναιοδωρία αποφασίστηκε η στήριξη της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.


ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ

__________


Συγκρίνετε τώρα τη στάση των Ρώσων ηγετών με τους δικούς μας εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ηγέτες.


Ο δικός μας Αρχιεπίσκοπος συνωμοτεί με τους άθεους - σε φανερά και μυστικά διαβούλια - για να τους υποβοηθήσει, με κάθε τρόπο, να εφαρμόσουν τα αντιχριστιανικά τους σχέδια σε βάρος της πατρίδας και της Εκκλησίας μας.!!!


Και στη Ρωσία;


Ο Πατριάρχης Κύριλλος παρακάθεται σε συνάντηση με τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ και σειρά άλλη ηγετικών μορφών της πολιτικής εξουσίας για να προωθηθούν τα αιτήματα της Μονής.!


Η “ΑΓΙΑ ΡΩΣΙΑ” ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ

_________


Προσέξτε επίσης ότι τα σχέδια ανακήρυξης της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα σε έδαφος της “Αγίας Ρωσίας” προχωρούν με άλματα.


Προσέξτε ότι μιλούν για ρωσικό μοναστήρι. Ουδέν τούτου ανακριβέστερον. Ελληνικό μοναστήρι είναι στο οποίο εγκαταβιώνουν μοναχοί Ρωσικής καταγωγής, το οποίο - όπως και όλες οι άλλες Μονές του Αγίου Ορους - ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΙΒΗΡΩΝ ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

_________


Προσέξτε επίσης ότι στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα οι Μονές των Ιβήρων και η Μονή Βατοπαιδίου.


Η μεν πρώτη ως κτίσμα δήθεν των Ρώσων. Μπορούμε να μάθουμε γιατί η Ιβηρία ανήκει στην “Αγία Ρωσία”; Εμείς ξέρουμε ότι οι Ιβηρες είναι οι Γεωργιανοί. Από πού και ως πού η Γεωργία είναι έδαφος της “Αγίας Ρωσίας”;


Εποφθαλμιούν ξεκάθαρα την κυριαρχία της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα που ανήκει στη Μονή Βατοπαιδίου, η οποία έμμεσα πλην σαφώς κατηγορείται για την απώλεια των θησαυρών που δώρησαν οι Ρώσοι Τσάροι στο Σεράι.!!!


Αγιοι πατέρες του Αθωνα: Σαν πολύ δεν επεκτείνεται το έδαφος της Αγίας Ρωσίας στο Αγιον Ορος;


Η “ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙA TOY EMOTIVISM”

_________

Προσέξτε τη ρήση του Προέδρου Μεντβέντεφ “όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στη Ρωσική Εκκλησία”.


Ωστε;


Εκτός από την αντικανονική θεώρηση της επέκτασης των ορίων της “Αγίας Ρωσίας” παντού όπου υπάρχουν Ρώσοι μετανάστες, ασχέτως του αν μετοικούν σε χώρες όπου η δικαιοδοσία άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών είναι καθιερωμένη από αιώνες, τώρα έχουμε τη διατύπωση νέας εκκλησιολογίας;


Της εκκλησιολογίας του emotivism!!!; Τουτέστιν αρκεί να αισθάνεσαι ότι ανήκεις στη Ρωσική Εκκλησία και το θέμα τελείωσε.!!!


Πολύ Λούθηρο διαβάζει ο Ρώσος Πρόεδρος αν και για να ακριβολογούμε ούτε ο Λούθηρος, ούτε ο Καλβίνος, ούτε ο Μέγας Βασίλειος ενδιαφέρουν το Ρώσο πρόεδρο. Ενα μόνο τον ενδιαφέρει. Ο εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας - τουτέστιν το Πατριαρχείο Μόσχας - να υλοποιεί τα σχέδια του Ρωσικού ιμπεριαλισμού.


Ο ΔΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΠΟΥ;

_________


Απορία: Ο Αγιος Βολοκολάμσκ γιατί δεν παρέστη στη συνεδρία; Είχε νέα συνάντηση με τον Πάπα ή τον καρδινάλιο Κώχ, συμπροσευχόταν με αιρετικούς και αλλόθρησκους ή ήταν απασχολημένος με τη σύνθεση καινούργιων “Παθών”; Των παθών της Ορθοδοξίας στα χέρια του εθνοφυλετισμού!


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

_______________


Δεύτερη απορία. Οι εν τη Πόλει παροικούντες και γινώσκοντες τα γινόμενα διάβασαν το ρεπορτάζ για τη συνεδρία; Παρακολουθούν τι συμβαίνει;


Αντιδρούν ανάλογα ή είναι απασχολημένοι με το σχεδιασμό κάποιου νέου εν πλω οικολογικού συνέδριου;


Αντιλαμβάνονται τι σχεδιάζει και διακηρύσσει "από των δωμάτων" το Ρωσικό κράτος και το Πατριαρχείο Μόσχας ή τους είναι αρκετό να πλέκουν ύμνους των θαυμασίων του Μελίτωνα (Χατζή) και του Αθηναγόρα (Σπύρου), τα ονόματα των οποίων έπρεπε από καιρό να είχαν προστεθεί στα αναθέματα της Κυριακής της Ορθοδοξίας;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: “ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ”



Του Αιμίλιου Πολυγένη

=========

Συνεδρίαζε τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο για την στήριξη της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα (Ρωσικού) του Αγίου Όρους, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρότεινε εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο που υπάρχει, να δημιουργηθεί και ένα Ταμείο Αποκατάστασης και Διατήρησης της Πολιτιστικής και Πνευματικής Κληρονομιάς της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Ρωσικού.

Πληροφορίες από το Κρεμλίνο αναφέρουν ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, συμμετείχε και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Επίσης συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, ο Υπουργός Συγκοινωνιών, ο Δήμαρχος της Μόσχας, ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, Γκεόργκι Πολτάφτσενκο (σ.σ. ο οποίος επισκέπτεται τακτικά το Άγιον Όρος) και ο Πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων κ. Γιακούνιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στην κατοικία του Προέδρου ήταν και ο 96 χρονών, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα, Αρχιμ. Ιερεμίας.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για την στήριξη της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα του Αγίου Όρους. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο, και γι’ όσους θεωρούν τον εαυτό τους μέλη της Ρωσικής Εκκλησίας.»

«Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Μοναστήρι, και πόσο σημασία έχει αυτό για το ρωσικό λαό και το κράτος μας. Έτσι είναι λογικό να καθιερώσουμε ένα γνωμοδοτικό συμβούλιο, το οποίο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Μονής», πρόσθεσε ο κ. Μεντβέντεφ.

Επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή γίνεται μετά από αίτημα του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου.

Εν συνεχεία ο κ. Μεντβέντεφ ζήτησε από όλους να συσταθεί άμεσα ένα ειδικό ταμείο για τα έργα της Μονής, φυσικά πάντα υπό την επίβλεψη του Διοικητικού Συμβουλίου για να μην υπάρξουν δυσκολίες.

«Ελπίζω με την βοήθεια μας, να αναβιώσει το μοναστήρι σε όλο το μεγαλείο, όπως είχε σχεδιαστεί από του προγόνους μας. Οι πρόγονοι μας, συνδέονται με το Άγιον Όρος σχεδόν χίλια χρόνια ιστορίας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ, ζήτησε από τον Πατριάρχη Μόσχας να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος από την πλευρά του, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την πρωτοβουλία του να συναντηθούν όλοι μαζί παρουσία του Ηγουμένου Ιερεμία στην κατοικία του.

«Η συνάντηση αυτή δείχνει ότι ζούμε στη νέα Ρωσία. Η σημερινή συνάντηση είναι ένα ιστορικό γεγονός, είναι ορόσημο στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, είναι ορόσημο για την πνευματική μεταμόρφωση της κοινωνίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης, αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος στο Άγιον Όρος, τονίζοντας ότι «την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Άγιον Όρος στις αρχές της δεκαετίας του 70’, με τον πνευματικό μου πατέρα μακαριστό Μητροπολίτη Λένινγκραντ Νικόδημο και είδα τότε την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στη ρωσική μονή του Αγίου Όρους. Υπήρχαν μόνο δέκα μοναχοί..»

Επίσης ο κ. Κύριλλος μίλησε και για την επίσκεψή του, στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα (Σεράϊ), όπου εκεί ένα Αρχιμανδρίτης Ρώσος κλαίγοντας, τους έδειξε τους θησαυρούς από τις συνεισφορές των Βασιλέων και τα χρυσά νομίσματα.

«Όλα τα φυλάω Σεβ. Νικόδημε, κάνω τα πάντα για να μην χαθεί τίποτα. Από το σκευοφυλάκιο δεν λείπει τίποτα, ανησυχώ όμως για την τύχη αυτών των θησαυρών», μας είχε πει τότε ο Αρχιμανδρίτης - ανέφερε ο Πατριάρχης, για να προσθέσει απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο: "Αργότερα, όλα αυτά χάθηκαν".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πατριάρχης Κύριλλος, υπογράμμισε: «Σήμερα έχουμε κοντά μας, τον Ηγούμενο Ιερεμία ο οποίος είναι 96 χρονών και ζητά ένα στήριγμα, ώστε να αναβιώση ξανά το Μοναστήρι. Όπως καλά γνωρίζετε από το 1994 μέχρι το 2011 έχουν γίνει μεγάλες συνεισφορές κ. Πρόεδρε και αγαπητοί παριστάμενοι, τις οποίες δεν θα απαριθμήσω τώρα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε στα έργα αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας, τόνισε: «Στηρίζω με όλη μου την ψυχή την πρότασή σας κ. Πρόεδρε, για την σύσταση ειδικού ταμείου όσον αφορά την συστηματική και συντονισμένη αποκατάσταση της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα Αγίου Όρους. Η σημερινή απόφαση είναι ιστορική.»

«Ελπίζω η συνάντηση αυτή σήμερα να είναι μια νέα σελίδα για την ιστορία της Ρωσικής Μονής, του Αγίου Παντελεήμονα του Αγίου Όρους», πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment