Tuesday, September 13, 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Μήπως το ευλαβές και φιλάνθρωπο ζεύγος Αναγνωστοπούλου μας λέγει κάτι που όλοι θα έπρεπε από καιρό να είχαμε αντιληφθεί;


Η κυβέρνηση κατέστρωσε μια στρατηγική φίμωσης των ανεξάρτητων εντύπων με την κατακόρυφη άνοδο των τελών κυκλοφορίας τους. Οτι πιο αποτελεσματικό για να τερματίσει την έκδοση και κυκλοφορία τους.


Το ζεύγος Αναγνωστοπούλου όμως δεν τα έβαλε κάτω. Εξέδωσε ανακοίνωση και κάλεσε όλους να ασκήσουν συντονισμένες πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για να αρθεί το επικρεμάμενο φίμωτρο.


ΑΣΚΗΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

__________


Οι πλείστοι δεν ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του ζεύγους Αναγνωστοπούλου. Δεν κρύβω ότι όταν είδα την ανακοίνωσή τους μονολόγησα. Και τι θα βγει τώρα με την Ανακοίνωση; Σάμπως ακούει ο ΓΑΠ και η συμμορία του κανένα; Του κεφαλιού τους θα κάνουν έτσι κι αλλιώς. Ο κ. Αναγνωστόπουλος όμως δεν είναι κάποιος “βολεψάκιας”. Είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Πέτυχε πολλά στη ζωή του επειδή δεν περίμενε να τον “βολέψει” κάποιος σε κάποια θέση, αλλά επειδή αγωνίστηκε με δυναμισμό και παροιμιώδη εργατικότητα, και κατόρθωσε να πετύχει στον επιχειρηματικό τομέα.


Ετσι, αντί να δέσει τα χέρια, προχώρησε μόνος του με τη βοήθεια ελάχιστων άλλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.


Το αποτέλεσμα; Η κυβέρνηση έκανε πίσω εξαιτίας των πιέσεων που άσκησαν και η αύξηση των ταχυδρομικών τελών μειώθηκε δραματικά.


ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

_________


Τώρα καλούν όλους να ενεργήσουν συντονισμένα επειδή, όπως πολύ ορθά αντιλαμβάνονται, πρόθεση των κυβερνώντων είναι να κάνουν συνεχή αύξηση των τελών σταδιακά ώστε να πετύχουν με τη μέθοδο του σαλαμιού αυτό που δεν κατόρθωσαν με τη Ναπολεόντια τακτική. Δεν θα μπορέσει όμως να πετύχει το στόχο της η κυβέρνηση αν κινηθούν όλοι συντονισμένα, μας λένε.


Δεν πρέπει αυτή τη φορά να ακούσουμε όλοι το προσκλητήριο που μας απευθύνουν;


ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

____________


Και πέραν του συγκεκριμένου θέματος. Δεν πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι για όλα τα θέματα που μας απασχολούν πρέπει να καταβάλουμε συντονισμένη προσπάθεια με συγκεκριμένη στρατηγική για να αντιστρέψουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της πολεμικής των αθέων κατά της Εκκλησίας και του λαού μας;


ΑΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

____________


Τώρα τι γίνεται;


Σηκώνονται ορισμένοι και διαμαρτύρονται για πολλά κακώς κείμενα. Τον Οικουμενισμό, το Νεοβαρλααμισμό, τον εθνοφυλετισμό, τις άλλες αιρέσεις, τους νεωτερισμούς, την ηλεκτρονική φυλακή, την επίθεση κατά του μαθήματος των θρησκευτικών και των Θεολογικών Σχολών, την απακατάσταση της κανονικής τάξης στην Εκκλησίας, την εθνομειοδοσία των κυβερνώντων, τη συνωμοτική τακτική του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, την αδράνεια της Ιεραρχίας κτλ..


Αλλά ποιο είναι το αποτέλεσμα των Ανακοινωθέντων, των Ημερίδων και των άρθρων μας; Αν σκοπός μας είναι να εκτονωθούμε τότε τα καταφέραμε περίφημα.


Αν όμως σκοπός μας είναι να ανατρέψουμε στην πράξη τις αρνητικές επιπτώσεις πρέπει να αντιτάξουμε συγκεκριμένη στρατηγική δράση ώστε να καθαιρέσουμε τα οχυρώματα του εχθρού.


Ούτε σχέδιο δράσης υπάρχει τώρα, ούτε ουσιαστική αντίδραση. Ούτε ηγεσία, ούτε συντονισμός. Απλά κατάθεση διαμαρτυρίας μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων. Επομένως τι μπορεί να επιτευχθεί; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!


Αν έμεναν στην έκδοση ενός ανακοινωθέντος οι υπεύθυνοι της “Φωτεινής γραμμής” δεν θα πετύχαιναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Αλλά πέτυχαν επειδή ακριβώς κινήθηκαν αποφασιστικά και άσκησαν συγκεκριμένες πιέσεις. Μόνον έτσι μπορεί να προκύψει θετικό αποτέλεσμα. Με σχέδιο και ουσιαστική δράση.


Δεν πρέπει επομένως να κάνουμε το ίδιο για όλα τα θέματα που μας πνίγουν κυριολεκτικά;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την Ανακοίνωση της “Φωτεινής γραμμής” που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΙ ΣΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙ «ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ» 12.9.2011

=========


Ἐν συνεχείᾳ τῶν κειμένων τῆς ἱστοσελίδος μας

ΑΚΡΩΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΦΙΜΩΤΡΟ” ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ, ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ… SOS»

καὶ

«ΦΙΜΩΣΙ ΓΡΑΠΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ»,

τὰ ὁποῖα ἐκοινοποιήσαμε σὲ ἑκατοντάδες φίλους, συλλόγους, φορεῖς καὶ ἱστοσελίδες, κάνομε γνωστὰ καὶ τὰ ἑξῆς:


Παρ᾿ ὅλον ποὺ ἐλάχιστοι ἔδειξαν ἐνδιαφέρον γιὰ μία ἀπὸ κοινοῦ δυναμικὴ ἀντίδρασι ἐναντίον τῆς φιμώσεως, ποὺ προσεπάθησαν νὰ μᾶς ἐπιβάλλουν, ἐν τούτοις μὲ τὰ ἀκαταμάχητα ἐπιχειρήματα τῶν κειμένων μας καὶ τῶν πολλῶν τηλεφωνημάτων, ποὺ ἐκάναμε εἰς τοὺς παραλήπτας τῶν ἐγγράφων μας, ἀναγκάσθηκαν οἱ ἰθύνοντες προσωρινὰ νὰ ὑποχωρήσουν ἐπὶ μέρους:

ἀντὶ τὴν ἄκρως ἀπαγορευτικὴ ἐπιβάρυνσι μὲ 13 φορὲς ἀκριβότερα, θὰ ἔχωμεν ἐπιβάρυνσι σχεδὸν 3,5 φορὲς ἀκριβότερα.


Πολὺ φοβούμεθα, ὅτι αὐτὸ τὸ ἔκαναν γιὰ νὰ μᾶς καθησυχάσουν, διότι «στριμώχθηκαν» πάρα πολὺ μὲ τὰ ἀκαταμάχητα ἐπιχειρήματά μας καὶ θέλουν νὰ μᾶς «ὑπνωτίσουν», γιὰ νὰ μὴ ἀντιδράσωμε συλλογικῶς δυναμικά.

Ὅμως, κάθε τόσον καὶ λιγάκι θὰ ἐφαρμόζουν τὴν «πολιτικὴ τοῦ σαλαμιοῦ» καὶ θὰ μᾶς αὐξάνουν τὰ ταχυδρομικὰ τέλη.


Μὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι ἐπιτέλους τὸ παρὸν σοβαρότατο πρόβλημα θὰ μᾶς συνενώσῃ, ὥστε νὰ συνασπισθῶμε καὶ νὰ ἀντιδράσωμε δυναμικὰ καὶ ἄμεσα ὅλοι μαζί, διατελοῦμε.


No comments:

Post a Comment