Thursday, November 30, 2017

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΛΙΑ ΚΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΛΙΑ ΚΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ
=====

ilias katagis
Ας μην αυταπατάται ο π. Σάββας Λαυρεώτης και οι συν αυτώ. Αν συνεχίσουν έτσι, σύντομα θα αποτελέσουν μία παρασυναγωγή και θα πέσουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) σε άλλη αίρεση και φρικτή βλασφημία π.χ. ακυρότητα των μυστηρίων των Οικουμενιστών και όσων κοινωνούν με αυτούς. 

Φρονώ ότι μία νέα "Ματθαιική" παράταξη βρίσκεται στα σπάργανα και αν δεν δείξουν ταπείνωση, λογική και αυτοσυγκράτηση θα έχουμε ένα ακόμα σχίσιμο στον άρραφο χιτώνα της Εκκλησίας. 

Ορθά αναφέρετε, κ. Τελεβάντο, για πολλοστή φορά τη μέση και βασιλική οδό, που περιέγραψε ο μακαριστός π. Επιφάνιος. Ας τον μελετήσουν οι περί τον π. Σάββα και ας αφήσουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα χωρίς άλλα προβλήματα από αυτά που του δημιουργούν οι Οικουμενιστές.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ
Αγαπητέ κ. Ηλία! Μου άρεσε πολύ που σημειώνεις σε μελλοντικό χρόνο -και δη εις τριπλούν- το λεξίδιο “θα”. Τι το ήθελες το “θα”;

Σιγά μη μελετήσουν τον “πλανεμένο” Γέροντα Επιφάνιο οι “απλανείς” και σχισματικοί “Αγιορείτες Πατέρες”, αφού είναι διαποτισμένοι από τα σχισματικά φρονήματα του όντως πλανεμένου ζηλωτού π. Θεοδώρητου Μαύρου.

1 comment:


  1. Οσοι παρακαλοθούμε την εκκλησιαστική επικαιρότητα , είμαστε μάρτυρες ενός σκηνικού παρερμηνείας και σκύλευσης του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου εκατέρωθεν Μάλλον ο π. Επιφάνιος συνέδεσε το όνομά του με έναν κανόνα που καίει , δηλαδή τον 15ο Κανόνα της Α/Β συνόδου , και γι αυτό κανείς δεν θέλει να ακουμπήσει το θέμα και να βγάλει τά κάστανα από την φωτιά Αραγε δεν υπάρχουν κληρικοί , θεολόγοι , πνευματικά παιδιά ή μη του μακαριστού γέροντα με θεολογική επάρκεια για να το κάνουν ; Είναι ανεδαφικό και άτοπο μέσα σε μία τέτοια επικαιρότητα να διενεργούντα συνέδρια προς τιμήν του μακαριστού γέροντα και για να αναδείξουν την προσωπικότητά του , που ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το θέμα για το οποίο ο π. Επιφάνιος βρίσκεται στην επικαιρότητα με συχνότατη αναφορά στην ερμηνεία του προειρημένου Κανόνος Το μόνο που κάνουν ασφαλώς είναι να ΄΄σκοτώνουν΄΄ και τον Κανόνα και τον π. Επιφάνιο Ένιοι εκ των ομιλητών είναι τελείως ακατάλληλοι ή τουλάχιστον μη αντιπροσωπευτικοί του μακαριστού γέροντα και ασφαλώς δεν εννοώ ως προς το ηθικό μέγεθος , αλλά ως προς το τί κομίζει ο καθείς Σε κάποιες περιπτώσεις ένιοι εκ των ομιλητών , αλλά και γενικότερα ένιοι εκ των πνευματικών παιδιών του μακαριστού γέροντα είναι αυτοί οι ίδιοι που ασύστολα των σκυλεύουν Δεν μιλώ θεωρητικώς , ούτε στον αέρα χωρίς τεκμηρίωση αν χρειαστεί ,απλά δεν προσφέρεται ο χωρος ενός σχολίου για μία επιμήκυνση του λόγου Σχετικά με την διένεξη των λίαν σεβαστών και κατά τάλλα αγαπητών αγιορειτών πατέρων --- τους συγχαίρουμε για την ομολογία τους , άς προσέξουν μόνο λίγο την ορμητικότητα των --- με τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο θα είχαμε να περιγράψουμε την διένεξη ως ΄΄ Επιφάνιος εναντίον Επιφανίου ΄΄ Ας μην εμπλέκεται ο π. Επιφάνιος σε μία μονομαχία άνιση με έναν Επιφάνιο που έχει περάσει στην χορεία των συγχρόνων πατέρων της εκκλησίας Προσωπικώς δεν με χαλά ο λόγος του ότι ΄΄δεν υπάρχουν Κανόνες προαιρετικοί ΄΄ όπως , ότι δεν υπάρχουν αρετές προαιρετικές Όλοι είναι κλητοί στις αρετές Προσωπικώς θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν Κανόνες ΄΄ επιδόρπια ΄΄ Δεν νομίζω οι πατέρες να ασχολήθηκαν με το savoir vivre και το ευ ζήν με την έννοια του ευχάριστου βίου Το ΄΄προαιρετικό ΄΄ του Κανόνος εκφυλίστηκε σε ένα φρούτο , μανταρίνι , αχλάδι , σε μία κουβέντα μεταξύ τυρού και αχλαδιού, σε ένα γλυκό επιδόρπιο μετά από μια ωραία ΄΄αστακομακαρονάδα ΄΄ όπως κατάΐφι , πουτίγκα , νεραντζάκι και δεν συμμαζεύεται ………

    ReplyDelete