Saturday, August 5, 2017

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣ» ΤΩΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΤΕΛΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΙΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣ» ΤΩΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΤΕΛΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΙΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ

Του κ. Παναγιώτη Π. Νούνη, Θεολόγου
=====


Σ’ αυτές τις περίφημες και εύγλωττες  φωτογραφίες, παρατηρούμε ομαδικές βαφτίσεις  Νεοφωτίστων και αγίων νηπίων στην Εκκλησία της Γεωργίας με την ευλογία του αντιΟικουμενιστή Πατριάρχη της Γεωργίας κ. Ηλία.

Ο νηπιοβαπτισμός εν τέλει είναι ο κατεξοχήν αγιώτατος Μυστηριακός θεσμός της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας.

Όποιος  υποσκάπτει τον πανίερο θεσμό της Εκκλησίας, τον λοιδωρεί και τον κατακρίνει με ακατάσχετες φλυαρίες είναι καθαρά αντίχριστος, διότι φθονεί το άγιο Βάπτισμα των Χριστιανών. 

Είναι αξιοθαύμαστο και άκρως σπουδαίο, το αυταπόδεικτο γεγονός, ότι η Εκκλησία της Γεωργίας είναι μία ορθοδοξώτατη Εκκλησία που διατηρεί την ιεροκανονική και δογματολογική Ιερά Παράδοση της εις τριπλούν βυθίσεως του νεοφώτιστου βαπτισθέντα.

Βάπτιση=βύθιση σε νερό!

Βάπτιση σημαίνει: ΑΠΟΛΥΤΗ βύθιση του ανθρωπίνου σώματος στο νερό. Και δεν σημαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ βάπτιση=ραντισμός ή, ψιλοβρέξιμο μερικών μερών και μελών του σώματος.

Ας εμπεδωθεί επιτέλους από όσους κληρικούς, ανά την οικουμένη, εφαρμόζουν ετερόδοξες νοοτροπίες.

Αν δεν υπάρξει, απόλυτη βύθιση του σώματος του νεοφωτίστου βαπτισθέντως, ΔΕΝ έχουμε Ιεροκανονική και Ευαγγελική βάπτιση, αλλά έχουμε ημιβαπτισμό και ψιλο-ραντισμό, που είναι ετερόδοξες και αντικανονικές ενέργειες, με απροσμέτρητες πνευματικές συνέπειες, για τη ψυχοσωματική ύπαρξη του νεοφώτιστου.

Ενώ ας σημειωθεί και αυτό, ότι λ.χ. η Εκκλησία της Σερβίας, η Εκκλησία της Κύπρου, εν μέρει η Εκκλησία της Ελλάδος, δυστυχώς, παρέκκλιναν της ορθόδοξης και κανονικής πορείας τους και ημιβαπτίζουν ή και ραντίζουν τους Νεοφώτιστους, ραντίζοντας μόνο λίγο το κεφάλι (Φραγκολατινική κακόδοξη πρακτική) ή και βρέχοντας το σώμα μέχρι το λαιμό.

Τέτοιες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ αντικανονικές και κακόδοξες ενέργειες διεξήχθησαν -εν τη νήσω Κύπρω- τα τελευταία χρόνια μάλιστα και σε βαπτισθέντες απόρους. Ο Αρχιεπισκόπος Κύπρου, με κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, ψιλοράντισαν και «βάπτισαν» μικρά και μεγάλα αβάπτιστα παιδάκια, μπροστά στα τηλεοπτικά Μ.Μ.Ε. με κάτι μικρά κανάτια (!) σε κολυμβήθρες που αυτά δεν χωρούσαν, αντί σε κτιστά βαπτιστήρια ή και μεγάλες κολυμβήθρες.

Η πλήρης βύθιση του βαπτισμένου, εκπορεύεται και θεμελιούται κυρίως και απευθείας με την αγία Βάπτιση (πλήρη βύθιση του θεανδρικού Σώματος) του Θεανθρώπου Χριστού μας. Οι άγιοι Απόστολοι βάπτιζαν και βύθιζαν μέσα στο νερό πολυάριθμους ανθρώπους. Έτσι βάπτιζε και ο Τίμιος Πρόδρομος, δηλ. δια της βυθίσεως. 

Η νεωτεριστική πρακτική, είτε του ραντίσματος είτε τις ημιβυθίσεως είναι ξένα και αλλότρια πράγματα, καθόλα άγνωστα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και εκπορεύονται, αναντίρρητα, από την πολιτικοθρησκευτική Σέκτα του Παπισμού.

Μη ξεχνάμε, ότι: η Εκκλησία της Γεωργίας βρίσκεται ΕΚΤΟΣ του Παγκοσμίου Συμβουλίου των ψευδοΕκκλησιών και Αιρετικών Ομολογιών. 

Η ίδια Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Γεωργίας αποκήρυξε και καταδίκασε εν Συνόδω τη Ληστρική Σύνοδο του Κολυμπαρίου. Πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ αναγνωρίζει τις κακόδοξες αποφάσεις των αποστατών Προκαθημένων.

Πράγμα που σημαίνει επίσης, ότι το Πατριαρχείο της Γεωργίας διενεργεί συντονισμένα και συντεταγμένα κάποια ψηλού είδους σε ανώτατο επίπεδο Ιερά Αποτείχιση από τις αιρέσεις των Κολυμπαριστών/ Συγκρητιστών.

Νεώτερες πληροφορίες μας λένε, ότι: αν συνεχίσει στο ίδιο ληστρικό μοτίβο, η φατρία των Οικουμενιστών, η Εκκλησία της Γεωργίας και της Βουλγαρίας, διαθέτουν ένα τελευταίο ιεροκανονικό, εξάπαντος πυρηνικό όπλο, μέσα στην Εκκλησιαστική φαρέτρα τους, ώστε να το ενεργοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή και σε έσχατη περίπτωση για να συνετισθούν οι δυσσεβείς Οικουμενιστές.

Άρχισε να γίνεται συνείδηση πλέον, ότι: η Ληστρική Σύνοδος των Αρχιοικουμενιστών, διέσπειρε ένα πρωτοφανές και καινοφανές Δογματικό Σχίσμα, μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ενώ από το σατανικό στρατόπεδό τους έχουν το θράσος να κατηγορούν αναπόδεικτα, ως «σχισματικούς», όσους απορρίπτουν και αποτειχίζονται από τη μοιχοΣύνοδο του Βαρθολομαίου. 

Το εν λόγω Δογματικό Σχίσμα, το διενήργησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μετά των συν αυτώ.


ΠΗΓΗ:

Ιστολόγιον ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Χρονολόγιο Facebook «Παναγιώτης Νούνης»,  https://web.facebook.com/panagiotisnouni/posts/1448557848571182, https://web.facebook.com/panagiotisnouni

No comments:

Post a Comment