Tuesday, August 8, 2017

Η ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ


Η ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ

Του κ. Παναγιώτη Π. Νούνη, Θεολόγου
=====

Στη Ρωσσική Ιεραρχία, ανάμεσα στους 450 σχεδόν επισκόπους της, υφίσταται και ΜΙΑ μοναδική Προδρομική διαμαρτυρία στα όσα ληστρικά αποφάνθησαν στη Ρωσσία για τα Προσυνοδικά Κείμενα του Σαμπεζύ.

Η εκκλησιαστική πηγή μου, με πληροφορεί, για έναν ρωμαλέο Ομολογητή Επίσκοπο της ημιαυτόνομης Ρωσσικής Μολδαβίας, τον αντιΟικουμενιστή Επίσκοπο κ. Πέτρο της Ρωσσικής Μολδαβίας που διατύπωσε ηχηρές και ομολογιακές ενστάσεις, έναντι του Ρώσσου Πατριάρχου και της Ρωσσικής Συνόδου, για τα εν λόγω κακόδοξα αποφασισθέντα τους, προσκομίζοντας τους μάλιστα και τις δογματολογικές επιστημονικές θέσεις του Δογματολόγου και Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Δημητρίου Τσελεγγίδη.

Ο Μοσχοβίτης Πατριάρχης κ. Κύριλλος, όμως, ως νέος εκκλησιαστικός Τσάρος της Ρωσσίας, διέταξε τον νέο ομολογητή Επίσκοπο Πέτρο «να καθήσει κάτω» διότι, όπως του είπε, «ήδη αποφασίσαμε" μία «Συνοδική» δήθεν και «εν Αγίω Πνεύματι» απόφαση υπέρ!) των κακοδόξων προσυνοδικών Κειμένων του Σαμπεζύ.

Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, ότι οι Ρώσσοι Επίσκοποι, δεν έχουν λόγο στη Σύνοδο της Μόσχας. Όπως ακριβώς δεν είχαν δικαίωμα ψήφου όλοι οι Μητροπολίτες-μαριονέττες των Προκαθημένων στη Σύνοδο της Κρήτης.

Μάλιστα τον ίδιον τον Επίσκοπο κ. Πέτρο τον απείλησαν από το Πατριαρχείο της Μόσχας, χωρίς περιστροφές, ότι παύει πλέον να είναι επίσκοπος, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν απετολμήθη τούτο το φαύλο και αποτρόπαιο Μοσχοβίτικο εκκλησιαστικό έγκλημα της άδικης καθαίρεσης του μοναδικού μάλλον ορθόδοξου αντιΟικουμενιστή Επίσκοπου στη Ρωσσική Μολδαβία.

Ο δε ρωμαλέος Επίσκοπος Ούντζαινη κ. Πέτρος καθόλου δεν πτοήθηκε και μάλιστα καταδικάζει γραπτώς, επίσημα και απερίφραστα, την Σύνοδο της Κρήτης και τα Προσυνοδικά Κείμενα του Σαμπεζύ ως κακόδοξα.

Ο ίδιος ο αντιΟικουμενιστής Επίσκοπος Πέτρος δεν έκανε διακοπή του Λειτουργικού Μνημοσύνου του Μητροπολίτη του, αλλά επέτρεψε, λέγεται, «κατ΄ οικονομία και για ποιμαντικούς λόγους» την διακοπή του δικού του Λειτουργικού μνημοσύνου από κάποιους υφιστάμενους του Κληρικούς και Ιερές Μονές που βρίσκονται κάτω από την πνευματική και εκκλησιαστική του καθοδήγηση. 

Σε μία πρώτη φάση δύο-τρείς Κληρικοί του Θεοφιλεστάτου κ. Πέτρου διέκοψαν το Λειτουργικό του μνημόσυνο και ένα ιερό γυναικείο Μοναστήρι (Ιερά Μονή Ρατσιούλα) με ογδόντα (80) Μοναχές για να ασκηθεί πίεση στο Πατριαρχείο της Μόσχας για να σταματήσει τις πολυσχιδείς οικουμενιστικές τους ενέργειες.  

Κατά την προσωπική άποψη του υπογράφοντος, για τα προειρημένα εκκλησιαστικά δρώμενα και ιδιαίτερα, με βάση το Κανονικό Δίκαιο, πρόκειται για αντικανονική ενέργεια.

Επιπρόσθετα, να σημειώσουμε, ότι στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Μολδαβίας, στο Κισινέβ ή το λεγόμενο και ελληνιστί ως Κισινάου, σαράντα (40) σχεδόν Κληρικοί διενήργησαν διακοπή Μνημοσύνου του οικείου αιρετιζόντος Μητροπολίτου τους.

Μαζί με τους μη μνημονεύοντες 40 Κληρικούς ακολουθούν μία λαοθάλασσα από εκατοντάδες ή μάλλον κατ’ ακρίβεια χιλιάδες Λαϊκούς πιστούς στη Ρωσσική Μολδαβία που διενήργησαν με τους ποιμένες τους Ιερά Αποτείχιση. Χιλιάδες πιστοί  της Μολδαβίας εμπίπτουν πια στην Κανονική κατηγορία των μη μνημονευόντων.

Και αυτό έγινε κυρίως, εξ αιτίας τριών (3) ρωμαλέων παραδοσιακών αντιΟικουμενιστών Κληρικών, οι εγκέφαλοι της ιεράς Αποτειχίσεως, όπου έχουν ισχυρό λαϊκό έρεισμα και μεγάλο ποιμαντικό κύρος στην πρωτεύουσα του Κισινέβ. Οι εν λόγω ιερά Τριανδρία των Μολδαβών είναι ο π. Γεώργιος (Gheorghe Corcescu), ο π. Σεργκέϊ (Serghei Iordachescu) και ο π. Ανατόλιος (Anatolie Cibric).

ΠΗΓΗ: 

Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», apologitikaa.blogspot.com/2017/08/blog-post_7.html

No comments:

Post a Comment