Wednesday, July 26, 2017

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Του Παναγιώτη Π. Νούνη, Θεολόγου
=====

Δείτε το εδώ εδώ και εδώ σε PDF Google Drive και DOCS.

Το ζήτημα του Διαχριστιανικού και Διαθρησκειακού Συγκρητισμού, προελαύνει πλέον, εντός των Τοπικών Εκκλησιών μας διαμέσου των κατηχητικών και ποιμαντικών Αρχιεπισκοπικών και Πατριαρχικών Εγκυκλίων... και μερικοί (ΠΡΩΤΟ)πρεσβύτεροι φλουφλουρίζουν ανέμελοι μη χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια της «Διπολικής εξουσίας» τους, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή λοιδωρούν, ιεροκατακρίνουν και διαβάλλουν ομοτίμους και ισοτίμους συλλειτουργούς των και οδηγούν στα δικαστήρια θεολόγους της Εκκλησίας για να τους βγάλουν συκοφάντες...

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠΕΘΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΤΑΦΗ
___________

Αντικειμενική πραγματικότητα με αντικειμενικά δεδομένα και πάμπολλα αναντίρρητα στοιχεία για τα προειρημένα λεχθέντα μας, είναι η Ληστρική Σύνοδος του Κολυμπαρίου, που προς πληροφορία σας, ΟΥΤΕ απέθανε αλλά ΟΥΤΕ ακόμη ετάφη, παρόλη την α-νόητη συνθηματολογία τινών Κληρικών και θεολόγων.

Οι φλουφλουριστές τσομπαναραίοι, κατά βάση θέλουν την ησυχία τους, και όχι να ανοίξουν πολλαπλά μέτωπα κατά τινών εξεχουσών εκκλησιαστικών αρχών και αρχιερατικών εξουσιών.


Η ΝΟΣΗΡΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟΥΔΑΚΙΣΜΟ
_________

Βέβαια, κατά το έντεχνο Βολουδάκειο «Ευαγγέλιο», καθιερώθηκε, δυστυχώς, μία νοσηρή και απόλυτη «ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ», του αδιακρίτου τύπου, με το Πατερικό απόφθεγμα υπό μάλης «ας μη έχουμε εμπιστοσύνη στο λογισμό μας» αλλά ας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε τινές Πρωτοπρεσβυτέρους των Αθηνών που δημιούργησαν και διοικούν και παρατάσσουν πολυτρόπως, κληρικούς και λαϊκούς, σ’ ένα «Ορθόδοξο» δήθεν Πολιτικό κομματίδιο με την φαντασιακή και ονειρική, ψευδαίσθηση και ελπίδα, της υφαρπαγής ολοκλήρου ή μέρους της Πολιτικής εξουσίας.


Η ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ
____________

Η απολυτοποίησις μίας προβληματικής υπακοής είναι αρετή;

Τότε γιατί γίνεται ο αυτοσκοπός της ζωής και της Σωτηρίας μας; Για να σχετίζομαι με τον σεβαστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Β. Βολουδάκη και την αγαπητή Πρεσβυτέρα κ. Νινέττα Βολουδάκη, και με το Πολιτικό κόμμα του Βολουδακισμού, θα πρέπει να υπακούω απόλυτα και στα πάντα στην οικογένεια Βολουδάκη; Να τους παραχωρήσω και το λογικό μου και το αυτεξούσιο και την ελευθέρα βούληση μου τα οποία είναι δώρο Θεού

Σοβαρολογούμε αδελφοί και πατέρες; Αυτά τα αθεολόγητα είναι Γκουρουϊστικές πράξεις, δηλ. ετερόθρησκες και κακόδοξες ενέργειες.


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
________

Εξάπαντος και δη μετά την μεταΚολυμπάριον μεγίστη πτώση των δέκα Αυτοκεφάλων Τοπικών Εκκλησιών, όπου εισήχθη, εν τη κερκόπορτα του νεοΦαναριώτικου Συγκρητισμού το Δογματικό Σχίσμα του αιώνος, κάποιοι κουτοπόνηροι παποκαίσαρες, κακής φωτοτυπίας, επιμένουσι με μανιακό τρόπο να φωνασκούν με υστερικούς αλαλαγμούς, για Πολιτική ανυπακοή, αντί να βροντοφωνάζουν για το μείζον, τουτέστιν για Εκκλησιαστική αγία ανυπακοή, που το κινδυνευόμενον είναι πρωτίστως η Καθολική Φίλη Ορθοδοξία, αντί η εκασταχού Πολιτεία.

Αλλά όταν το μείζον είναι η Πολιτική Παράταξη μας και η Πατρίδα μας, τα περί της Πίστεως λογικά, έρχονται δεύτερα, εκεί τότε υφίστατο προφανώς το αμφιλεγόμενο Εκκλησιολογικό ζήτημα του Εθνοφυλετισμού και του Εθνικισμού.

Να ευνουχίσουμε δηλαδή την κριτική σκέψη μας και το λογικό μας; Κύριε Ελέησον! Αν ο Χριστός μας ήθελε τέτοια μισάνθρωπη λοβοτομή, πράγμα αποτρόπαιο, γιατί να μας δημιουργήσει με εγκέφαλο και διάνοια όπου εμπεριέχει τη Λογική και την κριτική σκέψη; Φανταστείτε ότι για την διαβόητη λοβοτομή, οι Ψυχίατροι εμπνευστές της, έλαβαν και βραβείο Νομπέλ. Εξάπαντος ο Πολιτειοκρατικός ή Καισαροπαπικός Λεβιάθαν του Πολιτικού Φιλοσόφου και Αγγλοξάξονα Τόμας Χόμπς μοιάζει χαριτωμένος νάνος μπροστά στο ολοκληρωτικό «νεοΟρθόδοξο Λεβιάθαν» το γνωστό και ως Βολουδάκειο και παποκαισαρικό καθεστώς της σέκτας «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

Οι εμπνευστές, όμως, της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» θα πρέπει να λάβωσι είτε το «Χρυσό Βατόμουρο» είτε και το Νομπέλ α-νοησίας. Διότι πρόκειται για τον τέλειο Δούρειο Ίππο της εκκοσμικεύσεως ή του σεκουλαρισμού της Ελλαδικής Εκκλησίας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ
______

Ούτε λόγος βέβαια, να κάνουμε υπακοή στους αγίους Πατέρες, κατά τον λογισμό μας, όπου μας προτείνουν να ερευνούμε και να ανακρίνουμε την πίστη των Πνευματικών μας πατέρων. «Ποιος είσαι εσύ άλλωστε που θα ανακρίνεις ένα δεδηλωμένο και κεχρισμένο πνευματικό;» «Έχεις μήπως και εσύ την ετικέττα ή το οφφίκιο του πνευματικού;» «Ποιος σου την έδωσε; Αυτοεχρίσθης μήπως ως πνευματικός άνθρωπος; Από πού και ως πού; Έλαβες κανένα ιερό Χρίσμα στη ζωή σου από καμμία αγία Κολυμβήθρα και φωνασκώσι παράφωνα τα γονίδιά σου 

Μη έχεις εμπιστοσύνη στη γυναίκα σου, στη μητέρα σου στον πατέρα σου, τον αδελφό/ή ή φίλο σου, μη λαμβάνεις ευλογία εξ αυτών, γιατί να τους ερωτήσεις άλλωστε τη γνώμη τους, διότι, γι’ αυτά τα ζητήματα (για όλα) είναι οι κατά συρροήν «παππούληδες» Γκουρουδάκηδες όπου σου ενσπείρωσι εσφαλμένα την παράλογη άποψη, τινας «κοσμικοποιημένης υπακοής» εν τω κόσμω  για να μη έχεις καμμία εμπιστοσύνη στο όντως εσκοτισμένο λογισμό σου, ούτε και σε κανέναν άλλο πλησίον σου, παρ’ εκτός του «τιμίου» με ισχυρά αυτοπεποίθηση Γκουρού σου.

Ο γκουρού θα σε παντρέψει και ο γκουρού θα σε χωρίσει. Ο γκουρού θα σε θάψει, θα σε κηδέψει, και αν του βαστά, ο γκουρού θα σε αναστήσει! Ο γκουρού θα σε κληρονομήσει. Ο γκουρού θα σε αρμέψει, οικονομικά, για να αποτειχίσει ή, αν θέλετε για να εντειχίσει «εσωεκκλησιαστικώς», τινά «ιερά» πολιτικοθρησκευτική μικρή αυτοκρατορία-Σέκτα ή και ανίερη φατριά.

Οι ιεροί Κανόνες είναι αμείλικτοι περί συστάσεως φατριάς και κομμάτων με εκκλησιαστικό περιτύλιγμα διότι ενσπείρωνται Πρεσβυτεριανά και Κληρικαλιστικά Σχίσματα και διαιρέσεις.

ΠΗΓΗ: 


Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/07/blog-post_94.html

3 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΝ ..ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΥΠΑΚΟΕΣ ΑΝΕΥ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΚΤΡΟΠΑ.. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΤΟΥΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΦΥΣΙΚΑ , ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗ , ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ...ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΕΠΙΓΝΩΣΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΤΟΥς... Ο θΕΟΣ ΝΑ ΜΑΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΑΚΟΕΣ Ο ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕς ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΣΤΡΒΛΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ..

  ReplyDelete

 3. Από ένα χιλιόμετρο μακριά φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά ΄΄εκεί μέσα ΄΄ Όταν ακούμε μία έμφαση στο θέμα της ΄΄υπακοής΄΄ μιμούμενοι τά ασκητικά που έχουμε διαβάσει στα πατερικά βιβλία -- μακράν όντες του πνεύματος -- καθώς και όταν είναι ιδιαίτερα προσφιλές το θέμα της ΄΄ πνευματικής πατρότητος ΄΄ , τότε να υποψιαζόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά ΄΄εκεί μέσα ΄΄ Δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο πνευματικό κύκλο συμβαίνει κάτι τέτοιο Αν συμβαίνει τότε άς μην διερωτώμεθα γιατί το ένα και γιατί το άλλο , από αυτά που έχουμε καυτηριάσει στο παρόν ιστολόγιο , αλλά και ευθέως έχουμε καταγγείλει στον Ο.Τ. με΄ επιστολή , η οποία παραμένει αδημοσίευτη επί καιρώ τώρα και κανένα ευοίωνο σημάδι δεν υπάρχει για την δημοσίευσή της Εμμέσως η επιστολή χαρακτηρίστηκε ΄΄ ανοίκειος ΄΄ Ευτυχώς είναι ΄΄ανοίκειος ΄΄ προς τά πρότυπα της ΄΄υπακοής΄΄ και ΄΄πνευματικής πατρότητος ΄΄ που καλλιεργείται ΄΄εκεί μέσα ΄΄ Ευτυχώς δεν διδαχθήκαμε αυτού του είδους την ΄΄υπακοή ΄΄ που καλλιεργείται ΄΄εκεί μέσα ΄΄ Ευτυχώς είμαστε ΄΄ανοίκειοι ΄΄ για το κάθε ΄΄εκεί μέσα ΄΄ που ομολογουμένως συναντήσαμε παροικούντες στην Ιερουσαλήμ Ομοίως και το ΄΄εκει μέσα ΄΄ είναι ΄΄ανοίκειο ΄΄ προς εμάς και έτσι δεν προκόψαμε στο σπόρ που καλλιεργείται ΄΄εκεί μέσα ΄΄ με αποτέλεσμα να είμαστε εκατέρωθεν ΄΄ανοίκειοι ΄΄
  Αυτού του είδους η ΄΄υπακοή ΄΄ που καλλιεργείται ΄΄εκεί μέσα΄΄ είναι ΄΄ανοίκειος ΄΄ προς τά πρότυπα της υγιούς ορθοδόξου πνευματικότητος Είναι μία ΄΄υπακοή ΄΄ που μόνο παρατράγουδα δημιουργεί και στην προσωπική ζωή των πιστών --- ίσως δράματα --- και στον εν γένει εκκλησιαστικό βίο , τι να πούμε για τον πολιτικό Καθαρθήναι δεί πρώτον , είτα καθάραι

  ReplyDelete