Sunday, July 23, 2017

ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ»


ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ»

Του κ. Παναγιώτη Π. Νούνη
=====

Με τον αξιότιμο θεολόγο κ. Παναγιώτη Κατραμάδο έχουμε αλληλογραφία για το ζήτημα της ιεράς Αποτείχισης όπερ και ως Ιστολόγιο «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», έχουμε ανακαλύψει αλλά και αναδείξει, αντιρρητικώς, ως αποκαλυπτική είδηση ότι και ο ίδιος, αυθαίρετα, υποτιμά, απαξιώνει και αλλοιώνει, τον ΙΕ΄ ιερό Κανόνα της Πρωτοδευτέρας αγίας Τοπικής Συνόδου, ιδιαίτερα σ’ εκείνο το σημείο, όπου μας ορίζεται και διευκρινίζεται ποια στάση ακριβώς πρέπει να έχουν οι Ορθόδοξοι έναντι στους ιερώς Αποτειχισθέντας. [Δείτε εδώ:  ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΙΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_43.html].

Η στάση και η θέση του θεολόγου κ. Παναγιώτη Κατραμάδου, είναι κακόδοξη και ετερόδοξη, διότι, υποτιμά τους συγχρόνους ιερώς Αποτειχισθέντας διότι προτάσσει το άκρως απαξιωτικό και υποτιμητικό ψευδο-επιχείρημα, ότι οι ιερώς αποτειχισθέντες είναι νάνοι και τιποτένιοι, και ότι δεν έχωσι την αγιότητα του Μαξίμου του Ομολογητού.

Προφανώς ο κ. Κατραμάδος μαζί με τον πνευματικό του μέντορα, κρατάει ειδικό αγιόμετρο όπου δύναται να μετρήσει με απόλυτη επιστημονική ακρίβεια, εξ αποστάσεως, πόσα «νανογραμμάρια» αγιότητος φέρει ο καθείς σύγχρονος αποτειχισθείς. Αυτή η υποτιμητική και απαξιωτική στάσις κατά του ΙΕ΄ ιερού Κανόνος είναι το γνωστό πλέον Βολουδακυάνειο τοξικό δηλητήριο.

Την ταυτόσημη αποκλίνουσα και ετερόδοξη στάση και θέση φέρεται να έχει και ο διευθυντής της εφημερίδος «Ο.Τ.» ο θεολόγος κ. Γεώργιος Τραμπούλης, διότι, κατέγραψε, μα τι λέγω ο άθλιος, απλά το υπέγραψε, σε κείμενο όπου του το συνέγγραψε ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ότι δεν συμφωνεί ο «Ο.Τ.» ότι η διακοπή μνημοσύνου και ιερά Αποτείχισις είναι πρότυπη και ηρωϊκή Ομολογιακή ενέργεια.

Σοβαρώτατη απόκλισις και αλλοίωσις των Ιερών Κανόνων από θεολόγους και Κληρικό της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εμείς όμως, ως Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» κάναμε μία έρευνα στο αρχειακό υλικό του «Ο.Τ.», συγκεκριμένα και ειδικώς σε όλα τα φύλλα του 1970, και ανακαλύψαμε και αποδείξαμε σε ειδική αντιρρητική και αποδεικτική αρθρογραφία μας, ότι η ορθόδοξη παραδοσιακή γραμμή του «Ο.Τ.» από έκτοτε ήτο να επαινεί, να εγκωμιάζει και να προτάσσει, ως ιεροΚανονική  ηρωϊκή και πρότυπο Ομολογιακή ενέργεια την Διακοπή του Λειτουργικού Μνημοσύνου. [Δείτε εδώ: "Η ΝΕΑ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ» ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤ΄ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΜΑΝΙΟΔΕΣΤΕΡΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ", http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/05/blog-post_40.html ].

Συνεπώς η φεφανατισμένη φατριά του Βολουδακισμού, Κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι, στρατευμένοι αρθρογράφοι του «Ο.Τ.» ρυπαίνωσι, αλλοιώνωσι, διαστρέφωσι και παραχαράττουσι, συστηματικώς και μεθοδικώς, τους Θεοπνεύστους Ιερούς Κανόνες από ταπεινά και ιδιοτελή κίνητρα.

Ο κ. Παναγιώτης Κατραμάδος, μου αποκάλυψε επίσης, ότι είναι καλοί φίλοι και γνωρίζει αρκετά καλά τον θεολόγο κ. Γ. Τραμπούλη, και ότι μάλιστα ο Τραμπούλης, δεν είναι ο άνθρωπος μαριονέττα όπου χειραγωγείται από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη. Αν θέλουμε βέβαια τον πιστεύουμε, διότι, υφίσταντο ισχυρές ενδείξεις και αποδείξεις ότι ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, χειραγωγεί, με περίσσια μαεστρία, όχι μόνο τον δύσμοιρο κ. Γ. Τραμπούλη αλλά άπαντες, τους κλίναντες γόνυ τω Βολουδάκη αρθογράφους του «Ο.Τ.».

ΠΗΓΗ:


Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/07/blog-post_7.html

No comments:

Post a Comment