Saturday, July 1, 2017

ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ π. Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ


ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ π. Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Του κ. Παναγιώτη Π. Νούνη, Θεολόγου
=====

Τι σημαίνει ότι η «Σύνοδος απέθανε και ετάφη», όπου το εν λόγω ανόητο σύνθημα είναι της σέκτας του Βολουδακισμού;

Απέθανε και ετάφη χωρίς κάν μία επίσημη Εξόδιο ή Νεκρώσιμο Ακολουθία και Επικήδειο λόγο;

Είναι δυνατό, να μετέχει κανείς στη Εκκλησία, όταν πολιτικοποιεί εξ ιδεοληψίας την Πατερική Θεολογία; Όταν προσπαθεί, και τα καταφέρνει, να διαστρέψει να ταυτίσει και να παραχαράξει, την Βασιλεία των Ουρανών, με τα επίγεια πολιτικά βασίλεια των Χιλιαστών;

Ο ιερός ΙΕ΄ Κανών περί της Διακοπής Μνημοσύνου, δεν ορίζει αλλά ούτε νομοθετεί, την υποχρέωση διακοπής του Λειτουργικού Μνημοσύνου από τινός αιρετίζοντος Επισκόπου ή Πατριάρχου ή Μητροπολίτου.

Μάλιστα μας ορίζει και μας προσδιορίζει, το δυνητικόν, της διακοπής του μνημοσύνου. Υφίστατο ανοικτό στην Ελευθέρα Βούληση και επιλογή και Συνείδηση του Βασιλείου ιερατεύματος.

Στα περί των Ιερών Κανόνων για τις συμπροσευχές με αιρετικούς και σχισματικούς, νομοθετείται, η απόλυτη απαγόρευσις, και το υποχρεωτικό του να μη συμπροσευχώμεθα με κατεγνωσμένους και αφορισμένους αιρετικούς.

Και η εν λόγω απόλυτη απαγόρευσις, περί των συμπροσευχών, στηρίζεται επάνω στην Συμφωνία των Πατέρων όπου μας εντέλλωσι να διακόπτουμε την κάθε Εκκλησιαστική Επικοινωνία την Κοινωνία και την Συγκοινωνία μας με τους αφορισμένους αιρετικούς διότι υφίστατο μέγιστος κίνδυνος μολύνσεως της Πίστης μας.

Το άλλο μείζον ζήτημα, όπου ο περίφημος και καλώτατος πρεσβύτερος π. Βασίλειος, αλλοιώνει, ΚΑΙ τον ΙΕ΄ Ιερό Κανόνα και τον παραχαράττει επιβάλλοντας έτσι μία παράξενη πνευματική τρομοκρατία, άνευ λόγου και αιτίας, το αφήνω το ζήτημα να ασχοληθώσι και το παραλάβωσι αντιρρητικώς οι εν ενεργεία ιερώς Αποτειχισθέντες. Όπως επίσης, εκ παραλλήλου, αναμένω να διενεργήσει και την οπτικοακουστική ερμηνεία του εν λόγω Κανόνα όπως εδήλωσε ότι θα πράξει. Και αν παρατηρήσω, ότι δεν απαντηθώσι αντιρρητικώς κατά της επιπρόσθετης κακοδοξίας του θα αποπειραθώ σε μελλοντικό χρονικό διάστημα, να συγγράψω κάτι και επ΄ αυτού.

ΠΗΓΗ: 

Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_99.html

4 comments:

 1. Nύξεις περί του 15ου Κανόνος έκανε ο σεβαστός π.Βολουδάκης Ήδη οι νύξεις μας προϊδεάζουν Θά περιμένουμε όμως , αφού το υποσχέθηκε, να ακούσουμε την ανάπτυξη των θέσεών του επί του Κανόνος μέ σαφήνεια και τρόπο συγκεκριμένο Δέν είναι μόνο μία υπόσχεση, είναι καί μία υποχρέωσή του να τό κάνει Αυτό θά μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τον ειρμό των σκέψεών του καί των ενεργειών του,που μέχρι σήμερα μας είναι ακατάληπτα Θά πρέπει να διευκρινίσει μέ ποιόν είναι μέ εμάς ή μέ τον λύκο Με τον Σισανίου Παύλο ή μέ τον Επιφάνιο και τον Μάρκο Αυτά περί του Σισανίου και της αποτειχίσεως ως τί τά παραθέτει η εφημερίδα ,απλά ως μία πληροφορία ή ως ενισχυτικά της θέσεώς της ως πρός την αποτείχιση ; Ειλικρινά δέν καταλάβαμε , όμως άν ισχύει το δεύτερο , θά είχαμε να πούμε οτι τέτοια πράγματα μόνο διαβλητοί στην συνείδησή μας ιεράρχες θα μπορούσαν να πούνε Τώρα γιατί ειναι διαβλητοί ,άς το πούμε άλλη ώρα

  ReplyDelete
 2. Τί είπε ο Σισανίου Παύλος περί της αποτειχίσεως ( Από τον Ορθόδοξο Τύπο )

  ΄΄Πάντοτε υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι ( που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οικουμενικών Συνόδων ) Μόνοι τους ακολούθησαν την οδό της απωλείας Μακάρι να βρούν τον δρόμο τους Η ιεραρχία οφείλει να επιδείξει πολλή υπομονή , αγάπη και άν χρειασθεί να τους δείξει και επισήμως την κατάσταση στην οποίαν έχουν περιέλθει ( δηλαδή μέ το ΄΄παιδαγωγικό΄΄ μέσο της καθαίρεσης ;)

  Ο Σισανίου Παύλος είναι φίλος του Δημητριάδος και της αιρετικής μεταπατερικής ακαδημίας του Σέ ημερίδα για την μετάφραση των λειτουργικών κειμένων όχι μόνο υπεστήριξε τις μεταφράσεις ,αλλά το σπουδαιότερο και αλγεινότερο είναι , οτι τό έκανε μέ τρόπο που προσβάλλει το επίπεδο μιάς ακαδημίας, που λέει οτι θέλει κάτι να προαγάγει έστω την ευπρέπεια Ολη η εισήγησή του κινήθηκε σέ υποκειμενικότητες και συναισθηματισμούς του τύπου ΄΄μου είπε ο τάδε νέος και η τάδε νέα ΄΄ Και μείς πού ξέρουμε, τί του είπε ο τάδε νέος και η τάδε νέα! Ο τάδε νέος μπορεί να του είπε και οτι είναι πολύ ωραίος ! Εγώ π.χ. τον φοβήθηκα όταν χτύπησε το χέρι μέ μανία επάνω στο τραπέζι και απείλησε κάποιον από το ακροατήριο, οτι θα του φέρει την ασφάλεια ,επειδή θέλησε να μιλήσει Αυτά τά πράγματα είναι καθαρές υποκειμενικότητες και προσωπικά γούστα ! Τον ευατόν τους κοροϊδεύουν ή την νοημοσύνη μας υποτιμούν ;

  ReplyDelete
 3. Και σας δεν ντρέπονται μερικές κυράτσες στο γειτονικό χωριό μας, στην Ερήμη της Λεμεσού, στην επαρχία Λεμεσού, μας τον κουβαλούν κάθε τρείς και λίγο τον σεβ. Σισανίου για να μας κατηχήσει με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας κ. Αθανασίου.

  ReplyDelete
 4. ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ.

  ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ.

  ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ.

  ReplyDelete