Sunday, March 5, 2017

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στιγμιότυπο από τη χειροτονία του Θεοφιλέστατου επισκόπου Ευκαρπίας Ιερόθεου, Καθηγουμένου της Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστορίας, στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Στη φωτογραφία -μεταξύ άλλων- διακρίνονται ο Θεοφιλέστατος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης (πνευματικό ανάστημα του οποίου τυγχάνει ο Θεοφιλέστατος Ευκαρπίας) και ο διάκονος της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου π. Ευγένιος Καλαφάτης.

Την πιο ωραία ευχή για τη χειροτονία του Θεοφιλέστατου Ευκαρπίας διαβάσαμε σε σχόλιο του ιστολογίου “Αναστάσιος”. Συντάκτης του ο γνωστός αγωνιστής κληρικός της Πάτρας π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος. Το σχόλιο του π. Αναστάσιου προσυπογράφουμε διά αμφοτέρων των χειρών, επειδή πάνω από όλα το Φανάρι, αλλά και η Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, χρειάζονται ομολογητές επισκόπους για να κατηχούν ορθόδοξα το λαό του Θεού την πονηρή συγκρητιστική μετα-Κολυμπάριο εποχή που ζούμε.

Ιδού το σχόλιο του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου:

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...
Εύχομαι να αναδειχθεί ΑΞΙΟΣ της κλήσεως ης εκλήθη. 
Χειροτονήθηκε Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη.
Εύχομαι να ομοιάσει καθ’ όλα στον Άγιο Ανατόλιο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και υπέρμαχο της Ορθοδόξου πίστεως στην Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο.

π. ΑΚΓ

No comments:

Post a Comment