Monday, December 16, 2013

ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ



ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Να κάνουν δεκτή την παραίτηση που έχει υποβάλει με επιστολή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος πρότειναν δύο παλαιοί και έμπειροι αρχιερείς στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου!

Οι Μητροπολίτες Καρυστίας Σεραφείμ και Θεσσαλονίκης Άνθιμος, όπως πληροφορείται η Romfea.gr, πρότειναν στον Αρχιεπίσκοπο και τους υπόλοιπους συνοδικούς αρχιερείς να κάνουν δεκτή την παραίτηση που υπέβαλλε πρόσφατα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Ο 75χρονος ιεράρχης στην επιστολή του είχε υποβάλλει την παραίτησή του (με ανοικτή ημερομηνία) ζητώντας να γίνει δεκτή όταν κάποια στιγμή κριθεί ακατάλληλος να τη διοικήσει και να τη διαποιμάνει με μία προϋπόθεση: να ερωτηθεί προηγουμένως και ο Δήμαρχος της περιοχής.

"Δεν μπορεί να εμπαίζεται η Εκκλησία με επικοινωνιακά τρικ" φέρονται να είπαν οι δύο παλαιοί αρχιερείς και εισηγήθηκαν να γίνει άμεσα δεκτή από τη ΔΙΣ η παραίτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και να οριστεί πάραυτα Τοποτηρητής, όπως προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης.

Προηγήθηκε εκτενής συζήτηση και προβληματισμός επί του θέματος και η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να θέσει προσωρινά την υπόθεση στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας.”

Κακώς μπήκε στο συρτάρι το θέμα. 

Μπράβο στους Μητροπολίτες Καρυστίας και Θεσσαλονίκης που δεν ανέχονται τον εμπαιγμό του Καλαβρύτων, ο οποίος έβγαλε κυριολεκτικά το ξυνό με τους επικοινωνισμούς του.

Να παραιτηθεί οπωσδήποτε και να φροντίσει να πάρει μαζί του από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων όταν θα φύγει και τον Σεβ. Βρεσθένης κ. Θεόκλητο Κουμαριανό, που "επεστράφη πάλλευκος στην Εκκλησία και στην κοινωνία", αφού χάθηκαν στο μεταξύ αρκετές σελίδες από το αστυνομικό δελτίο της περιοχής που τον συνέλαβε σε ακατάλληλο μέρος.

Αρκετά έχουμε υποστεί με τα καμώματα του Αγίου Καλαβρύτων. 

Είναι καιρός να πάει στο σπίτι του και στη θέση του να εκλεγεί παραδοσιακός κληρικός με φόβο Θεού για να ποιμάνει την Μητρόπολη Καλαβρύτων.

Να παρακαλέσουμε θερμά τον κ. Πολυγένη αν έλθουν σε γνώση του πληροφορίες ότι οι Σεβ. Μεσσηνίας, Σύρου, Δημητριάδος ή Ιλίου υπέβαλαν παραίτηση να μας ενημερώσει, για να ανάψουμε κεράκι στην Παναγία για να Την ευχαριστήσουμε που τους φώτισε να αφήσουν την Εκκλησία ήσυχη από τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς τους.

1 comment:

  1. Αν είναι να ανάβουμε ένα κεράκι στην Παναγία για κάθε «μπουμπούκι» που θα παραιτείται, προβλέπω να μην μείνει κερί για κερί στους ναούς...

    ReplyDelete